Duzo osob pisze tu o hydrocomplexie. Czy to o ten sie rozchodzi i czy nie przenawoze jak bede sypal po wiosennym rozsianiu wiosną dlugoterminowego substrala.
Każdy nawóz, który jest wieloskładnikowy i przeznaczony do trawnika, nie jest na obecną chwilę jesienny i nie jest długoterminowy. Aplikujesz go raz na miesiąc, podlewasz aby rozpuścić.
Twojemu trawnikowi brakuje wody przede wszystkim. Koszenie co 4 dni, ostre noże kosiarki.
Przecież wyrywać ręcznie nie będziesz, a wertyklulacja wyrwie filc, a nie rżysko. Nic nie rób,wyżej wypuszczona trawa i soczyście zielona i odżywiona spowoduje że zapomnisz o rżysku.
Witam. Ja zwracam się z takim zapytaniem trawka ładnie wyrosła podlewam codziennie 5l/m2 na początku ładnie zielona przy wysokim koszeniu 7-8cm teraz gdy skosilem na 5-6 zauważyłem brązowe place. Ziemia była nawożona przed sianie. Czy teraz jeszcze raz zastosować nawóz czy zwiększyć ilość wody i zobaczyć co będzie się działo. Dodatkowo pojawiła mi się dziwna trawa/chwast i jak mogę sobie z nią poradzić.
Pierwsze 2 zdjęcia jak trawa miała 7-8 cm. Kolejne przy niższym koszeniu następne te chwasciki.