Muszelka
08:10, 06 sty 2019

Grażynko, wróbelki, mazurki biesiadują u mnie... pod karmnikiem. Z przykrością na to patrzę, bo jedzą tylko to, co spadnie z ptasiego stołu. No, ale widać taka jest u nich hierarchia. Czasem, gdy nie ma w pobliżu innych ptaków, decydują się na posiłek prosto z karmnika. Jakoś mi wówczas weselej na duszy, bo wiem, że nie tylko mogą sobie wybrać z karmnika ulubione nasionka, ale i są znacznie bezpieczniejsze (jest u nas dużo kotów chętnych na ptasią przekąskę).
Wlecze się u mnie net (w weekend mieszkam w domku rekreacyjnym) - bardzo długo wgrywają się zdjęcia. Wstawię więc na razie zdjęcia czarnogłówki. Ona jest bardzo podobna do sikorki ubogiej. Na tych zdjęciach będziesz mogła dokładnie zobaczyć różnicę między nimi (m.in. białe wstawki, przejaśnienia na skrzydełkach). Reszta wczorajszych ptaszków w następnej wolnej chwili
Pięknej niedzieli!

Wlecze się u mnie net (w weekend mieszkam w domku rekreacyjnym) - bardzo długo wgrywają się zdjęcia. Wstawię więc na razie zdjęcia czarnogłówki. Ona jest bardzo podobna do sikorki ubogiej. Na tych zdjęciach będziesz mogła dokładnie zobaczyć różnicę między nimi (m.in. białe wstawki, przejaśnienia na skrzydełkach). Reszta wczorajszych ptaszków w następnej wolnej chwili

Pięknej niedzieli!