Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mała działka - wielkie nadzieje

Mała działka - wielkie nadzieje

Annak 13:25, 06 mar 2018

Mam prośbę, szczególnie do dziewczyn (i chłopaków) z warszawy i okolic: może macie namiar na tani zakup kostki granitowej? Muszę wymienić stare chodniki i ścieżki na działce Jakby ktoś, coś... to proszę o info na priv. Dzięki
Anda 13:27, 06 mar 2018

Kostka granitowa - bedzie pieknie

Co sie wyprawia na dzialce?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
patrycja 18:59, 06 mar 2018

Fajna Twoja działka, pozwolisz że zajrzę do niej częściej
Annak 23:52, 06 mar 2018

Anda napisał(a)
Kostka granitowa - bedzie pieknie

Co sie wyprawia na dzialce?

Ewuniu, niestety jeszcze nic się nie dzieje Mróz wprawdzie dziś już ustąpił, ale za to pada deszcz Na razie jesteśmy umówieni na przyszły tydzień z panem, który ma ściąć 2 śliwy, 2 jałowce, takie duże przy samym wejściu na działkę i obciąć z wysokości wszystkie tuje. Mam jeszcze wątpliwości co do tych jałowców, ale na podstawie zdjęć Toszka i Mazan stwierdzili, że z nich już nic nie będzie
Niestety na całkowitą wycinkę tych trzech tuj-olbrzymek jeszcze zgody nie ma, więc i rabaty wejściowe poczekają
Robię rozeznanie co do materiału na ścieżkę, nie wiem jeszcze z czego będzie. Mój M. obiecał się tym zająć, ale ja lubię sama też się rozejrzeć "w temacie", bo czasami nasze wybory się "trochę rozjeżdżają"
Szukam jeszcze roślinek na zadarnienie tego pasa, gdzie rosną borówki, potem forsycja i lilak. Kilka wybrałam, ale to dopiero faza wstępna. Podobają mi się goździki sine, floks szydlasty, rogownica kutnerowata, ułudka wiosenna, jasnota plamista ‘Beacon Silver’, a w tym cebulowe i np. Liriope Munroe White, ale to wszystko bez sprawdzania warunków glebowych i okresu kwitnienia.
Dzięki, że jesteś, pozdrawiam
Annak 23:55, 06 mar 2018

patrycja napisał(a)
Fajna Twoja działka, pozwolisz że zajrzę do niej częściej

Witam Cię serdecznie, Patrycjo. U mnie wszystko dopiero w planach, z nadzieją, że zaczną się urealniać już niedługo. Dzięki Ewie coś sensownego powstało. Zapraszam częściej. Jutro zajrzę do Ciebie, na pewno coś fajnego zgapię. Dziś już lecę spać, bo pobudka o 6 rano
pozdrawiam
anabuko1 11:42, 09 mar 2018

Aniu...zaglądam. .
Widzę fajne plany powstają.
Bono uwielbiam
Pozdrawiam cieplutko
Dominika11 20:15, 16 mar 2018

Szukam zimowych fotek
Annak 14:44, 17 mar 2018

Byłam dziś na działce. Ponieważ to ogródki działkowe - żywej duszy przy takiej pogodzie... Śnieg leży, ale myślałam, że będzie grubsza warstwa, a tu tylko tak z 10-20 cm. Wycięliśmy (fachowiec wyciął) 2 śliwy, zamówiliśmy wycięcie jałowców i podcięcie z góry wszystkich wysokich tuj. Po niedzieli ma być zrobione. Przyglądałam się forsycji, ale te pączki to jeszcze dużo czasu potrzebują. Ogródek wygląda tak, jakby wszystko jeszcze spało
asiak 16:02, 17 mar 2018

Aniu, fajnie, że już powoli działacie W przyszłym roku nie poznasz swojej działeczki
U mnie też wszystko śpi
ElzbietaFranka 21:08, 18 mar 2018

Aniu odpisałam na priv.