Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mała działka - wielkie nadzieje

Mała działka - wielkie nadzieje

asiak 19:09, 23 lut 2018

Aniu, moje trawki rosną dopiero od zeszłego roku, więc trudno mi cokolwiek powiedzieć. Późną wiosną je sadziłam albo nawet na początku lata. Mam u siebie Morning Light i pięknie rosną, nie pokładają się Mam też trzcinnik Karl Forester, ale przesadzałam go kilka razy i pokładał się. Ale to pewnie przez te przesadzanie
Anda 19:10, 23 lut 2018

Annak napisał(a)

Zebrinus mi się podoba, ale Ewa mówiła, że on się mocno rozrasta w szerokość i jest ciężko go podzielić, a ja tę trawę chciałam na rabatkę o szer. 1,5 m. Będzie się nadawała?

No I na tej rabacie będą jeszcze róże i byliny, i to dużo ich będzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 19:15, 23 lut 2018

Annak napisał(a)

No i właśnie o taką wymianę zdań chodzi, zwłaszcza wtedy, gdy się wybiera z opisów w necie, jak ja . Dzięki dziewczyny. Kasiu, a ta Twoja sprawdzona fioletowa to jak się nazywa?
pozdrówka

No niestety, kupiona jako fioletowa liatria .
Może to kobold jest?
Anda 19:16, 23 lut 2018

Aniu, to może jednak proso Panicum virgatum by Ci bardziej odpowiadało zamiast tego trzcinnika?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 19:28, 23 lut 2018

Wydaje mi się, ze liatra to liatra po prostu fioletowa chyba nawet się nie spotkałam z odmianami w sprzedaży.
Dominika11 19:29, 23 lut 2018

A nie chcesz host?
Annak 22:21, 23 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Wydaje mi się, ze liatra to liatra po prostu fioletowa chyba nawet się nie spotkałam z odmianami w sprzedaży.

Dziewczyny, pewnie to ja coś poplątałam Wiecie, że się nie znam Do niedawna myślałam, że powojnik to powojnik, a hortensja to po prostu hortensja i już. Jak się naczytałam o różnych odmianach to mi się porobiło w drugą stronę i teraz wydaje mi się, że z tymi roślinami to już nic nie jest takie proste i każda obowiązkowo musi mieć odmiany Bierzecie poprawkę na mnie
Annak 22:25, 23 lut 2018

Anda napisał(a)
Aniu, to może jednak proso Panicum virgatum by Ci bardziej odpowiadało zamiast tego trzcinnika?

Może właśnie proso, gdzieś wyczytałam, że polecałaś odmianę Shenandoah, bo masz takie. A stipa brachytricha? To też nazwa gdzieś wyczytana, bez znajomości rzeczy A z tych dwóch którą byś poleciła na tę rabatę przy różach?
Annak 22:30, 23 lut 2018

Dominika11 napisał(a)
A nie chcesz host?

Chcę, nawet bardzo, ale będą pod tujami (mam ich dużo), mnie więcej na długości 7 m Może je połączę z tawułkami, brunnerami...
Anda 22:38, 23 lut 2018

Annak napisał(a)

Może właśnie proso, gdzieś wyczytałam, że polecałaś odmianę Shenandoah, bo masz takie. A stipa brachytricha? To też nazwa gdzieś wyczytana, bez znajomości rzeczy A z tych dwóch którą byś poleciła na tę rabatę przy różach?

Nie wiem Obie ładne, ale inne, Stipa brachytricha bardziej fontannowa, proso bardziej wyprostowane. Chyba proso bo masz tam mało miejsca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies