Przeczytałam na forum cały wątek poświęcony orlikom i już nie jestem pewna, czy one będą pasowały na tej mojej małej rabatce. Przynajmniej te na zdj. wyglądały na dość wysokie kępy
Są odmiany, ale w handlu z nazwami odmian się nie zetknęłam. Natomiast mam dwie. Jedna zwarta i niższa, druga wyższa. Różnią się terminem kwitnienia. Uzupełniają się.
Planowania ciąg dalszy, no i super
Ja u siebie chyba na wiosnę trochę przesadzać będę, bo troszkę chaosu się wdarło
Bo przecież musiałam szybko, już, natychmiast... hihihi
To wiele wyjaśnia nie wiem dlaczego myślałam, że rabaty położone są po obu stronach tarasu, a tu chodzi o to, by z tarasu był ładny widok Z orlików nie rezygnuj, bo są śliczne i różnej wielkości, więc na pewno coś dla siebie znajdziesz Problem się zaczyna, gdy pojawiają się nowe siewki, bo one często wyglądają inaczej niż rośliny mateczne.
Stipa nie musi być jednoroczna u mnie zimuje już od kilku lat. Co prawda nie wiem, jak przetrwa obecne mrozy bez śniegu, bo to wyzwanie dla wielu roślin, ale mam nadzieję, że część przeżyje. Co więcej ładnie się rozsiewa na rabacie, tak że gdyby nie wzeszły posiane przez Ciebie, to przypomnij się wiosną. Myślę, że część z nich przetrwa zimę
Cebulowe na pewno wiosną będą pięknie zdobić rabatę, czytałam, że róże też się tam pojawią. Super! Będzie cudnie. Może jeszcze jakieś ładne rozchodniki, np. matrona lub inne o ciemniejszych listkach, by i jesienią rabata ładnie wyglądała
Czytałam, że planujesz jakiś rysunek planowanej rabaty. To świetny pomysł, bo będzie można od razu zobaczyć, co obok czego chciałabyś umieścić. Mnie w każdym razie takie szkice zawsze pomagają.
U mnie juz tez prawie wszystkie cebulowe na wierzchu, czosnki tez i te maja przemarzniete listki. Tulipanom i narcyzom chyba nic nie bedzie, jedynie o czosnki sie martwie.
Zmartwiłam się, bo ja jeszcze na tej działce nic nie mam Posadziłam dużo cebulek, żeby chociaż weselej było wiosną, zanim coś porobię, a tu taki klops
Z tego wszystkiego to nawet im głęboko w liście nie zajrzałam ale to już nie ma znaczenia Okaże się za jakiś czas