Gosialuk
10:56, 18 sie 2024
Sylwia musiałam tylko samochody zamalować.
To jest mój widok z okna. Najbardziej lubię wersję wiosenną z tulipanami i żonkilami.
Ten trójkąt gołej ziemi niestety musi zostać, bo czasem samochody podjeżdżają pod samą klatkę, a od czasu kiedy postawili stojak na rowery przy wejściu, to już się na kostce nie mieszczą.
Na rabatce rosną dwa duże klony, co widać na kolejnym zdjęciu i przez jest tam bardzo sucho. No i korzenie przeszkadzają.
Trochę dalej. Tą drugą rabatkę obsadzamy wspólnie z sąsiadką z drugiej klatki. I podobna sytuacja - samochody zajeżdżają pas trawy przy kostce, ze względu na stojak na rowery. Nie wiem co by dało radę tam rosnąć. Karmnik ościsty?
Z lewej strony klatki podsadziłam krzewuszkę (spółdzielnia) bodziszkiem (ja). Jest praktycznie bezobsługowo i co ważniejsze nawet w upały nie wymaga podlewania, bo bodziszek zacienia i ziemia tak nie wysycha. Jedynie ten fragment koło znaku musiałam kilka razy obsadzać, bo był zadeptywany. Zresztą widać jeszcze fragment gołej ziemi. Bodziszek go w końcu zarośnie, a małych sadzonek nie było widać.