Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Pokaż wątki Pokaż posty

Bylinowa łąka

Magara 23:45, 22 sie 2024

Gosia, bardzo Cię podziwiam za dbanie o wspólną, blokową przestrzeń
Też miałam taki epizod, ale poddałam się
Basieksp 15:46, 13 wrz 2024

Świetna sprawa, że tak dbasz o tą przestrzeń Fajne jest, też to, że sąsiadka Ci pomaga, we dwie zawsze raźniej
anabuko1 16:27, 13 wrz 2024

Lubię te twoje działkowe przestrzenie.
Ładnie i z rabatami i tą naturą wokół.
Brawo za te obsadzone rabaty pod blokiem. Milej codziennie patrzeć na ładne rośliny wokół swoich mieszkań.
Alija 20:53, 13 wrz 2024

Gosia, cudne sierpniowe zdjęcia z działki, piękne zakątki, rośliny i ta przestrzeń.
Podobnie, jak dziewczyny podziwiam za dbanie o przestrzeń przed blokiem, jesteś niesamowita.
Pozdrawiam serdecznie.
Roocika 15:26, 21 wrz 2024

Gosialuk napisał(a)

I ostatni rzut okiem.

Koniec relacji.
Teraz lecę u Was pooglądać i poczytać. A jutro już powrót do pracy niestety.

Cudownie
Gosialuk 22:29, 27 wrz 2024

Oj opuściłam się bardzo. Jakoś tak mało zaglądałam ostatnio na forum.

Margo2 napisał(a)
Super, że dbasz o wspólną przestrzeń.
Lepiej oglądac zadbane rabaty niż wydeptane ścieżki.
A Twoje działkowe zakątki sa prześliczne.
Szczególnie podobają mi się te leśne

Gosia pod blokiem podobałoby mi się bardziej, jakby nie trzeba było tyle podlewać. Ciągle mam nadzieję, że kolejny rok będzie mniej suchy i rośliny dostaną szansę żeby się rozrosnąć, na tej drugiej części jeszcze dużo za dużo gołej ziemi. A jeżówki będę stamtąd tak czy siak wysadzać, bo za sucho mają i nie zdobią a straszą.
Z działki mam nową porcję zdjęć.

Magara napisał(a)
Gosia, bardzo Cię podziwiam za dbanie o wspólną, blokową przestrzeń
Też miałam taki epizod, ale poddałam się

Ja na razie trwam na posterunku, choć to podlewanie przy tej suszy jest dobijające. Na szczęście większość sąsiadów docenia moje i jeszcze jednej pani starania. Nie ukrywam, że ja najbardziej lubię tą rabatę wiosną, jak kwitną narcyzy i tulipany.

Basieksp napisał(a)
Świetna sprawa, że tak dbasz o tą przestrzeń Fajne jest, też to, że sąsiadka Ci pomaga, we dwie zawsze raźniej

Tak Basiu. Choć efekty jeszcze mizerne. Jak tak sucho, to roślinki nie rosną.

anabuko1 napisał(a)
Lubię te twoje działkowe przestrzenie.
Ładnie i z rabatami i tą naturą wokół.
Brawo za te obsadzone rabaty pod blokiem. Milej codziennie patrzeć na ładne rośliny wokół swoich mieszkań.

Aniu najbardziej mnie te rabaty cieszą wiosną, wtedy jeszcze mało jestem na działce, a tu mogę się nacieszyć kwiatami.

Alija napisał(a)
Gosia, cudne sierpniowe zdjęcia z działki, piękne zakątki, rośliny i ta przestrzeń.
Podobnie, jak dziewczyny podziwiam za dbanie o przestrzeń przed blokiem, jesteś niesamowita.
Pozdrawiam serdecznie.

Alicjo miałaś przyjechać i co? Widziałam ile roboty przy stawie wykonaliście - podziwiam.
Roocika napisał(a)

Cudownie

Asia a wiesz, że byłam blisko ciebie na urlopie? Elbląg odwiedziłam. Myślałam, że już całkiem z forum zrezygnowałaś. Dobrze, że jesteś.

Pora na relację, bo ostatnie zdjęcia sprzed miesiąca. W dodatku zgubiłam kabelek od aparatu i nie mogę przegrać wcześniejszych zdjęć. Za to ostatnie świeżutkie.
Pogoda też w końcu bardziej sprzyjająca, ciepło, popadało. Warunki do pracy w ogrodzie idealne, tylko z czasem gorzej. Jakoś ostatnie weekendy były wyjazdowe lub gościnne. W niedzielę przywiozłam całą skrzynkę sadzonek od mamy i w poniedziałek pojechałam sadzić.
Na małą skarpę poszły suchodrzewy. Wcześniejsze dobrze tam wyglądają, to dosadziłam jeszcze.

Dostałam dwie sadzonki ciemnoróżowej piwonii, więc pomieszałam białe, różowe i ciemnoróżowe. Teren przygotowany tylko pod sadzonki, potem będę kończyć.

Przy okazji wizyty w Obi kupiłam powojniki. I dobrze, bo okazało się, że jednego powojnika przy pergoli coś zjadło. Zostały uschnięte liście i drobne korzonki. Mam nadzieję, że kolejny się utrzyma.

Gosialuk 22:38, 27 wrz 2024

Miniaturowa budleja od Alicji ma się świetnie.

Rosplenice z siewek od Uli też już podrosły.

I bodziszki. Jeden od Ani i jeden od Sylwii. Obok brunera od Agi, a głowaczek się już nie załapał na foto, choć też ładnie rośnie.

Zostawiłam wieczornika damskiego żeby się wysiał, ale to chyba klęska urodzaju.

Gosialuk 22:40, 27 wrz 2024

Jesiennie się zrobiło.

Gosialuk 22:42, 27 wrz 2024

Zawilce trochę przysuszone dołem. Dopiero po deszczach zaczęły kwitnąć.

Gosialuk 22:48, 27 wrz 2024

Rosplenice

Red Head