Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 22:53, 17 paź 2024

Kordina napisał(a)
Postęp prac jest, fajnie, że Ci się udało z dachem, a co do gumiaczków - wierzę po obejrzeniu koła

Tak Bożenko, też się cieszę.
Moja glina sprawia czasem kłopoty, ale rośliny jakoś sobie radzą, przynajmniej niektóre.

kasiab napisał(a)
Dzięki Gosiu! To moja mniej więcej tyle miała. Gracki obok bardziej okazałe są.

Współczuję czyszczenia gumiaków i taczki u mnie również glina na ogrodzie z tym, że jak przeryłam pod rabatę (jeszcze przed daniem dobroci) z 3 lata temu, tak gdy popadało to wciągnęło mi buta i nie mogłam go znaleźć

U mnie po roku tych dobroci nie widać, ale daję tyle ile mam naprodukowane. Pocieszam się, że za każdym razem jest lepiej.

anpi napisał(a)
Gosia, z jednej strony zazdroszczę Ci tej gliny, a z drugiej współczuję! Fajnie w niej rośnie wiele roślin, ale ugrzebanie i plewienie w niejłatwe nie jest.
Ostatnio znowu wiozłam 3 wiadra gliny od Agi( jak dobrze mieć ogrodowe koleżanki!), pod róże, które przesadzałam bo mojej leciutkiej ziemi wegetują.

Ania u Agi to już jest super ziemia. Chciałabym taką mieć.
Może wprowadzimy nowy zwyczaj i będziemy zamiast roślinek ziemię w wiaderkach na wymianę przywozić.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przypomniałyście mi z Ulą, że chciałam podzielić molinie do łąki.... może jeszcze zdążę....

Ja zostawiam dzielenie molinii na wiosnę, teraz szkoda mi ich ruszać. Pamiętam, że i tobie miałam przywieźć.
Urszulla napisał(a)
Gosiu, fotki robocze są mile widziane, ale pod górkę w glinie nie zazdroszczę ja buty traciłam na wiosnę przy przesadzaniu róż ale to nic to Twojego terenu.

Sprawia czasami problemy, ale z drugiej strony trzeba się dostosować do tego co nam natura daje.
Róże będę jeszcze sadzić jak paczka dotrze, to zobaczymy jak to będzie z tymi butami.

Hortensje posadzone, ale użądliła mnie osa jak wybierałam kompost. Zrobiły sobie gniazdo w rogu kompostownika, a ja je łopatą poruszyłam. Dobrze, że tylko jedna, a nie więcej. Przez to mało kompostu hortensje dostały, bo już nie było jak nabrać.
Margo2 00:14, 20 paź 2024

O rany, to miałas przygodę.
ja dzisiaj jak ściągałam zasłony z tarasu znalazłam uśpioną osę. Nie była zadowolona jak ja obudziłam.
Wpadła nawet do domu i wściekła latała po całym pokoju.
Musiałam ją zneutralizowac niestety.
Bałam sie, że kogoś ukąsi
Gosialuk 11:53, 20 paź 2024

Gosia dobrze, że tylko tak się skończyło. Marzy mi się dzień na działce.
Kordina 12:41, 20 paź 2024

Ja żyję blisko pszczół (mąż ma ule) i szerszeni (miały gniazdo w ptasiej budce na altanie) i os i żadne żądlące nigdy mnie nie użądliło więc chyba żyję w symbiozie
Gosialuk 20:54, 20 paź 2024

I oby tak dalej Bożenko.
Ja się im nie dziwię. Sama byłabym wściekła jakby mi domek ktoś rozwalił.
Gosialuk 22:54, 21 paź 2024

W tamtym tygodniu miałam okazję być w Zarzeczu koło Przeworska, a jest tam pałacyk otoczony starym parkiem. W parku 200-letni platan klonolistny. Wyglądał rewelacyjnie.

Anda 09:55, 22 paź 2024

Przepiękne drzewo. Uwielbiam drzewa parkowe, duże i majestatyczne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Alija 20:18, 27 paź 2024

Gosiu, zachwycające wrześniowe widoki, trawy szaleją, zresztą nie tylko one, teraz pewnie jeszcze bardziej kolorowo,
bo pogoda dopisuje, jesienne słońce jeszcze podbija urodę kolorowych liści.
Przepiękny platan, olbrzymi. Też bardzo podobają mi się takie ogromne drzewa. Podobne widziałam w Kurozwękach.
Pozdrawiam.
anabuko1 21:08, 29 paź 2024

Przepiękny ten platan.
Wielki potężny bardzo urokliwy
Gosialuk 23:29, 03 lis 2024

Anda napisał(a)
Przepiękne drzewo. Uwielbiam drzewa parkowe, duże i majestatyczne.

Możemy się cieszyć i podziwiać dorobek poprzednich pokoleń.