Asiu, taką dawkę zdjęć to ja rozumiem Grab uratowany, orliki pożerane - ratuj i wybieraj, ładna kalina, jeżówki świetne, rozgrzebana rabata jest super zaplanowana, czarna olsza - nie znałam, już wygooglowałam. Zaskakujące, jak zagęściła się skarpa, teraz ją widać w okazałości będzie robiła jesienne kolorki, platan i tulipanowiec lubię u Ciebie bardzo, zagajnik z grujeczników - może bardziej rozstrzelone, aby mogły pokazać swoją urodę? To będą z czasem bardzo duże drzewa, nie sadź zbyt blisko Urocze rozchodniki w opasce. I świetnie, że pokazałaś dalsze plany, bardzo dobrze widać już efekty, ogród bujnieje, ogrom pracy włożyłaś i narzekaniom, że nie dzieje się nic, mówimy zdecydowane nie, gdyby takie miały się pojawić Pozdrawiam, Asiu!
Ale masz bujnie!
Powtórzę jeszcze za dziewczynami, że chwastów u Ciebie nie widać (nie to co u mnie ).
Pięknie Ci się wszystko porozrastało, gęsto na rabatach (lubię to ).
Odnośnie grujeczników, to myślę, że powinny być w większym odstępie, co najmniej 5 metrów. Popatrz sobie na tego dużego, jak zostawisz im 2, 2,5 m odstępu, to będą za blisko, jak urosną. A rosną szybko, z tego, co piszesz.
Asia grujeczniki fajnie Ci urosły, też może kiedyś kupię ale póki co to mam problem z rozmieszczeniem drzew, po prostu boję się, że zacienię wszystko i kwiaty będą się kładły
Wydaje mi się , że 2, 5 metra to za mały odstęp, te 4 by musiały być, może dać je w trójkąt...
Glina pewnie żyzna ale zbyt zbita, trzeba nad nią popracować
Właśnie dostałam info, że olszyna będzie w przyszłym tygodniu, ciekawe co się trafi ...
Już nic z orlików nie zostało- wszystko zjedzone. W maju muszę przypilnować.
Objadły te liście podczas tych deszczów, w pierwszej chwili myślałam, że one zgniły...
Znalazłam nazwę tej gąsienicy... piłecznica orlikowa.
Dziękuję Ewa
Te duże liście chyba robią takie fajne wrażenie, też lubię te drzewa
Mirka, to jest myśl, może jedyne miejsce u mnie gdzie stipa nie zgnije
Grujeczniki będę ustawiać na nowo, jednego zabiorę, bo 4 się nie zmieszczą
Dobrze, że piszecie
Moim założeniem jest jak najmniej zbędnego cięcia , żeby roboty sobie nie dokładać.
Teraz ten egzemplarz ma już 2 m średnicy
Zdjęcia na szczęście kroją jakość, to nie widać
Grujeczniki trochę rozsadzę ale jednego muszę zabrać, bo jednak nie ma tyle miejsca dla wszystkich, suche oczko trochę miejsc ukradło.
Może znajdę miejsce gdzie indziej
Daria, nie dziwię Ci się, że się boisz. Ja w sumie mam odniesienie, bo za płotem mam ogromne drzewa, jak widać na zdjęciach. Zanim te moje tak urosną, to te będą jeszcze wyższe...
Najbardziej nie lubię wysokich drzew po wschodniej stronie, uwielbiam wschodzące słonko a w sumie przez drzewa go nie doświadczam.
Działka wielka i trudna a Wy radzicie sobie wspaniale.
Podziwiam skarpe. Pięknie zarosła i podoba mi się rząd roślin wzdłuż wjazdu.