Jeszcze żwirek dla Dorii
Taki żwirek dodajemy teraz do poprawy nicości ogrodowej. Nawet jak jest mokro i wezmę ziemię w rękę to ona się nie zestala dzięki niemu.
W innym miejscu (pod skarpą) będę próbowała z takim, na razie w jednym miejscu go dodałam, wcześniej przesiany przez kratkę, żeby tych dużych kamieni nie dawać. Ten żwir to żwir "do betonu".
Asia wydaje mi się, że będzie lepiej bez tego trzeciego. Posadź tam bodziszki i przywrotnika, tak gęsto, żeby w rok zarosły puste miejsca i nic więcej nie będziesz musiała tam robić. Własne sadzonki tanim kosztem.
Taki żwirek też muszę sobie kupić. Piasek rozluźnia trochę, ale ziemia dalej się skleja. Na pewno widzę różnicę, jak kopię drugi raz w miejscu już polepszonym, więc systematycznie trzeba działać dalej.
Nie bardzo mam czas na śledzenie wątku, ale u mnie odpisałam.
Żwirek na pewno rozluźni. W przedogródku miałam miejsce po pracach budowlanych ze żwirem, więc wszystko rozluźnione było aż za bardzo, musiałam kompostu dowieźć. Chwasty też rozluźnione rosną jak szalone
Ależ dylematy!
Szkoda, że nie można posadzić tych grujeczników wzdłuż podjazdu (skarpa). Fajnie podkreślałyby ten fragment.
A rośnie wszystko jak na drożdżach.
Gosiu, tak chyba będzie optymalnie, nie będzie problemu za 10 lat
Bodziszki to dobry pomysł, wiosną zrobię sadzonki z korzeniastego i kantabryjskiego przywrotnik u mnie rośnie wysoko, może zamiast niego dąbrorówka rozłogowa?
Jak na razie wydaje mi się, że ten żwirek jest najlepszy, ten sam mamy w oczyszczalni
Czytałam, dziękuję
Chwastom to nic nie przeszkadza, jak już nic nie chce rosnąć to rozłogowa turzyca się cieszy
Haniu, myślę, że byłyby za wysokie przy podjeździe, trzebaby ciąć, bo na szerokość jest tam wąsko.
A przy podjeździe chce posadzić jabłonki golden Hornet. Nawet mamy kupione, tylko przez prace przy drenie chyba ich nie posadzimy w tym sezonie, bo jest mnóstwo ziemi (a właściwie nawiezionej kiedyś szlaki z miejsca po drenie) do wywiezienia a jeszcze nie ogarnęlismy pozostałych prac.
Młodszy znowu chory więc realizacja planów czeka w kolejce.
Nie martw się wszystko odrośnie to orliki i tsknodbijajs od ziemi.
Dobrze sobie radzisz skarpa się zagęszcza, irga ładnie wygląda przycinanie ja aby się zagęszczała.
Chyba już kiedyś pisałam trzeba wiosna przyciac platana nie bój się będzie gęsty. Choiny też wiosna przytnij koniec marca/ początek kwietnia. Musisz je prowadzić ładnie od młodości. Jeszcze na priv