Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Monia81 18:49, 28 sie 2022

Śmieszne te Twoje ogonki frontowa wymiata, cudny busz się zdrobił
Alija 22:03, 28 sie 2022

Roocika napisał(a)
Rozplenice się okociły.

Rozplenice pięknie się okociły.
Ogonki przesympatyczne.
Bee 10:59, 29 sie 2022

Roocika napisał(a)

Ależ pięknie. Moje klimaty
anabuko1 11:11, 29 sie 2022

Dorii napisał(a)

Frontową masz piękną, trudno uwierzyć że to taka młoda rabata.

Ale ta frontowa urokliwa.
No pięknie się prezentuje
Margerytka40 11:23, 29 sie 2022

Nie nadrobię ale choć pochwalę ostatnie obrazki. Ślicznie
basia3012 23:08, 06 wrz 2022

Asiu, wszystko bujne, frontowa szczególnie. Fajnie, cieszy oczy.
Deszczyku życzę ale takiego solidnego. Żeby trochę podlało.
Roocika 10:08, 09 wrz 2022

antracyt napisał(a)
Mój w zeszłym roku pod koniec sezonu bardzo ładną kępę stworzył, w szerz był taki jak wzwyż i nawet zakwitł. W tym bardzo późno wystartował i nie spieszy się z nabraniem masy. Nie wiem, czy za bardzo z tyłu rabaty go nie dałam.

Ogonki rewelacyjne

Ogonki to moje ukochane zwierzątka

A sadziec ładny ale powolny

DariaB napisał(a)
Asiu fajnie, bujnie już u Ciebie Ogonki to ja widuję ostatnio na tarasie jak mi Lucek w prezencie zostawi, niestety już nie żyją Twoje za duże, raczej by ich nie upolował, no i domowe Takie żarłoczne gąsienice też miałam na moich brzozach, obrywałam liście i spuszczałam w toalecie

Oj, dzikusów u nas też sporo, szkoda ich ale to w końcu szkodniki. Mieliśmy kiedyś w dachu jednego, nie polecam.

U nas brzozy mają już ze 4 metry a ich było za dużo...
Roocika 10:14, 09 wrz 2022

Judith napisał(a)

Moje irysy również są paskudne. I to nawet nie pod koniec sezonu, ale juz wcześniej liście brązowieją, końcówki są suche. No po co ja opisy snuję - dokładnie tak moje wyglądają jak Twoje .

Frontowa rabatka jest świetna. Dobrze dobrane rośliny, posadzone w dobrych odległościach. Tworzy to dobrą kompozycję i wrażenie buszu, ale nie ma gęstwiny, to busz przyjazny. Super .

Tak pomyślałam, żeby po kwitnieniu ciachnąć te liście, może pojawią się ładne nowe?

Na frontowej bodziszki się rozszalały, będę musiała je mocno uszczuplić na wiosnę Będzie akurat do zadarniania gdzie indziej.

Kordina napisał(a)

Jakie cudne! A ten beżowy jaki ciekawy, zrób proszę przy okazji portreciki każdemu
zobacz zdjęcia dwóch fotografek:

http://www.sierobi.pl/2014/03/te-zdjecia-sprawia-ze-pokochasz-szczury.html

Ogród Ci się fajnie zagęścił, trawy irokezy

Piękne fotki, nie wiem jak oni je robią, bo szczurki są tak ruchliwe, że mi wszystkie fotki wychodzą ruszone i nieostre A ten beżowy, to jest właściwie szary z białą plamą na brzuszku

Anda napisał(a)
Ogonki prześliczne Moja Minka ma niestety raka

W ogrodzie pięknie. Dobrze, że nie masz problemów z suszą. Ogród bujny i zielony

Przez pewien czas było bardzo gorąco i sucho ale rośliny dały radę. W porę spadł deszcz.

Czy twojego szczurka można jeszcze uratować np. jakąś operacją wycięcia guza?
Roocika 10:17, 09 wrz 2022

Dorii napisał(a)

Frontową masz piękną, trudno uwierzyć że to taka młoda rabata.

Dorii to chyba zasługa porządnych sadzonek. Właściwie wymieniłam tylko jedną tawułę, bo się nie obudziła po zimie.

Martka napisał(a)
Asiu, piękne zdjęcia! Frontowa skradła me serce ale inteligencja w futrze także! ❤️ Też lubię trzcinniki po deszczu. Sadźce świetnie wypełniają przestrzeń. Miło u Ciebie, więcej zdjęć poprosimy a jak tam krawieckie sprawki?

Futerka są bardzo mądre, uwielbiam je.

Frontową też uwielbiam

Zdjęć ostatnio mało robię, bo przecież nic nie ma u mnie nowego ile można pokazywać to samo
Roocika 10:23, 09 wrz 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Moje już mają całe liście brązoweTak jak Twoje to u mnie krótko po kwitnieniu już wyglądają, przez to od bródkowych wolę syberyjskie

Te akurat dostałam, więc nie narzekam

Muszę pomyśleć co z nimi zrobić w takim razie.

Gosialuk napisał(a)
Niestety u mnie też tak irysy brzydną. Moja mama przed irysową rabatą posadziła szpaler jeżówek. Jak irysy brzydkie, to ich zza jeżówek już nie widać. Planuję tak samo u siebie zrobić, bo co roku tak wyglądają.
A mój sadziec czekoladowy też nie poraża wielkością i powoli się rozrasta. Musiałoby być kilka egzemplarzy razem, żeby go było widać. Natomiast sadziec pomarszczony, ale zielonolistny dużo lepiej się rozrasta i jest okazalszy. Jak będę na działce, to zrobię porównanie.

O widzisz, to może się rozejrzę za zielonolistnym.

Irysy posadziłam w dodatku za liliowcami, które po kwitnieniu też nie powalają wyglądem

Mgduska napisał(a)
Asiu, Twoja frontowa jest coraz piękniejsza i co ciekawe, pięknieje dalej! Bardzo mi się podoba.
Irysy bródkowe to rośliny na suche miejsca. U mnie zaledwie zewnętrzne liście brzydną, można je oderwać i po kłopocie, mój ogród jest jednak suchy. A najlepiej wyglądają te, którymi się w ogóle nie zajmuję. Jeśli masz suchą, słoneczna miejscówkę - przenieś je tam. U Ciebie są idealne warunki dla syberyjskich, u Sylwii też. I nie obsypuj ich korą! One lubią wygrzewać kłącza w słońcu. Przykryte ziemią powinny być tylko korzenie, bulwa kłącza powinna być widoczna.

Magda, cieszę się, że Ci się podoba

Słoneczną miejscówkę mam, tylko nie suchą hmmm

No pomyślę co z nimi zrobić. One nawet nie zakwitły w tym roku i nornice je żrą.

daszum napisał(a)
Asiu od dawna podglądam Twój ogród z doskoku.
Pamiętam zdjęcia roślin świeżo posadzonych na rabacie frontowej.
Zaglądam dzisiaj a tu szok, ale Ci wszystko bujnęło.
Bardzo fajnie wyszła Ci ta rabata.

Kasiu, bardzo mi miło

Agatorek napisał(a)
W ogrodzie coraz bujniej , a frontowa jest świetna!

Agnieszka, fajnie, że Ci się podoba.