Asiu bardzo ąłdnie.
Trzcinniki piękne.
Nie wiem czemu ale ja jeszcze żadnego nie mam.
Ale już na drugi rok sobie to odłożę.
Nowa hortensja , spora bardzo ładna.
Pięknie ci jeżówki i
róże wciąż kwitną. Fajnie.
To wszystko cieszy
Fajne zakupy. Z molinii będziesz zadowolona.
Ja się dziś nie oparłam zawilcowi. Była taka piękna sadzonka za 20 zł, że ze cztery z niego zrobię, a i tak będą lepsze od tych wysyłanych przez neta.
Ależ Ci pięknie kwitną róże przy tarasie. I rabata przy wjeździe mocno zgęstniała.
Zakupy prezentują się okazale. Mam tylko wątpliwości, czy nie nabyłaś derenia białego Variegata. Na listkach jest zieleń i biała obwódka, co jest typowe dla Variegaty. Elegantissima ma na blaszce liściowej więcej bieli niż zieleni. Listki są takie w ciapki.
Obie odmiany są fajne.
Aga busz to też w chwastach, mam bardzo dorodne pokrzywy , znaczy miałam, bo ostatnio zostały skoszone
Na szczęście, tam gdzie byłam nie było bylin, tylko jakieś podstawowe ufff
Te molinie mi się bardzo spodobały- mają ładne kwiatostany
Haniu, Variegaty w szkółce były już podbarwione na czerwono, te derenie są strasznie wybujałe, pewnie stały w szklarni. Mam już jednego elegantissima i te dwa mają uzupełnić "kolekcję".
Zakupy zacne! Ja dziś skusiłam się na cebulowe