Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Bee 09:31, 14 paź 2022

Gardenarium napisał(a)

Ależ pięknie Danusiu. Bardzo mi się podobają te dzikie kwadraty w trawniku. I rzeźby i cała reszta.

Miałam bardzo miłą poranną kawę ze zdjęciami z ogrodu Dziękuję.
Roocika 09:32, 14 paź 2022

Danusiu, pięknie. Też nie mam ig i nie planuję mieć. Wrzuć czasami fotki tutaj. Póki co mam za daleko i dzieci na karku, żeby odwiedzić Twój ogród więc chociaż foty można obejrzeć.
Basieksp 09:37, 14 paź 2022

Ogród przepiękny w mojej ocenie dojrzał, wszystkie rośliny takie dorodne, te drzewa super uzupełniają całość no a marcinki mega myślę, że kolejny sezon będzie lepszy, powoli wrócimy do normalności, no kiedyś musi być lepiej, były już nie raz trudne czasy a po nich przychodziły te lepsze
MartaCho 10:20, 14 paź 2022

Cudownie! Rabaty jak malowane obrazy! Pięknie zestawione byliny i pięknie przebarwione drzewa.
Pięknie uchwycona gra światła na zdjęciach.
Martka 10:37, 14 paź 2022

Danusiu, obrazy doskonałości! Nie zaglądam już na ig, nie ma czasu, więc tu z przyjemnością obejrzałam. Ołowiany wyszedł przepięknie! Mnóstwo prac popchnęliście w tym sezonie.

Nowa12 11:51, 14 paź 2022

Ja też z tych co nie mają IG. Ale uwielbiam rolki i filmiki Danusi na Fb. Zdjęcia przepiękne. Brakowało ich. Ja się niezmiennie zachwycam tymi rdzawymi dekoracjami, lustrami. Uwielbiam takie dodatki do ogrodu ale trudno kupić coś ciekawego i tak ładnego jak ma Danusia .
Ciekawa jestem też jak wypadł ogród różany, czy jesteś zadowolona, czy coś będziesz zmieniać bo nie widziałam za dużo zdjęć z tej części ogrodu.
Ołowiany bardzo mi się podoba. I to piękne, wielkie drzewo które niedawno zasadziliście. Oczywiście nie mówiąc o całej reszcie.
Gruszka_na_w... 19:06, 14 paź 2022

Danusiu, ogród wygląda przepięknie. Masz rację, że dojrzał. Drzewa wyskoczyły w górę i świetnie to wpłynęło na proporcje rabat. Zestawienia roślin to klasa sama w sobie. Gratuluję kolejnego ogrodowego zakątka. Trudne czasy miną. Jak zawsze. Oby nastąpiło to jak najszybciej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 20:08, 14 paź 2022

Danusiu jak dobrze obejrzeć fotki z Twojego ogrodu tyle nowych miejsc -wspaniałe widoki
szkoda ,że mam tak daleko ,żeby na żywo obejrzeć.....
przepiękny ogród stworzyłaś -po prostu ideał
Bog 20:23, 17 paź 2022

Danusiu,
zrobiłaś piękne zdjęcia ogrodu.
Kolory jesienią w Twoim ogrodzie są cudowne jestem zachwycona oglądałam z przyjemnością jest przepięknie nawet ładniej niż wiosną.
Nie mam F,IG tutaj zawsze chętnie obejrzę dziękuję za wszystkie zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie
sylwia_slomc... 21:46, 17 paź 2022

Gardenarium napisał(a)
W tym roku zdecydowanie więcej pracowaliśmy w naszym ogrodzie niż na zewnątrz...
Mniej pracy jest niestety...trudne czasy.

A u nas robimy w zasadzie z tego co mamy. Coś tam mysimy dokupić, ale staram się zarządzać tym, co mam. W ołowianym sa lustra na ścianie, dwa po obu stronach fontanny.

Ogród bardzo dojrzał, wykończyliśmy różne tzw. "knoty" jak to nazywam. Tymczasowa szkółka topiarów nie istnieje, już jest zasiana trawa, a topiary wsadzone.

Walka z bobrem powiodła się, zrobiliśmy zasuwy metalowe, a sąsiad zamknął rzeczkę pod ziemią w rurze, widać nie pasowała mu płynąca, co dodatkowo uniemożliwiło bobrowi przedostanie się do nas. Już go nie widać od dłuższego czasu. No i susza obniżyła poziom wody w naszym jeziorku, ale nie zatrważająco...dolny znacznik...nie jest źle. Dwie kaczki (para) robią rozenanie...chyba na przyszły rok zamierzają się osiedlić u nas i wychować potomstwo.

Super, że udało się z bobrem
Czasy są ciężkie niestety, oby nie było gorzej...
Z wodą w tym sezonie wszędzie kiepsko, klimat się zmienia w drastycznym tempie na naszych oczach. Niestety nie na lepsze.