Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

zbigniew_gazda 12:50, 05 cze 2012

Jolu sesja host piękna. Wszystkie mi się podobają , ale ta z niebieskim brzegiem boska !
marzena 12:55, 05 cze 2012

Jola - hosty po prostu cudowne !

a może wiesz, co robić gdy nornice lubią hosty ? wciąż mi podjadają liście i nawet wciągają całe niewielkie rosliny...
Elfik 13:13, 05 cze 2012

O rany, Jolu, zawróciłaś mi w głowie hostami... Nie mogę się doczekać, kiedy moje będą już duże, bo dopiero po2-3 latach pokazują swoją krasę. A hortensja - żadne-tam "zdaje się", tylko cała w pąkach kwiatowych!!! Moje 2 ogrodowe też mają, w pozostałych 5 liczę na cud... Ależ rewelacyjne klony dopadły Cię na tym rowerze... !!!! Dzielna i wysportowana z Ciebie dziewczyna! Ze mną już całkiem źle: co zobaczę u kogoś jakieś zdobycze, zmienia mi się punkt widzenia, co mam u siebie posadzić, bo zmiany mi się szykują ogromne!!! Idę robić obiad z myślą, że możeby klony.... ? Co za rozterki!!!
Buziaki
jotka 13:31, 05 cze 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu sesja host piękna. Wszystkie mi się podobają , ale ta z niebieskim brzegiem boska !

Ciesze się, że Tobie się też podobają

No to jeszcze jedna

A jeszcze najjaśniejsza mi gdzieś umknęła - dopadnę ja następnym razem
jotka 13:34, 05 cze 2012

marzena napisał(a)
Jola - hosty po prostu cudowne !

a może wiesz, co robić gdy nornice lubią hosty ? wciąż mi podjadają liście i nawet wciągają całe niewielkie rosliny...

Nie wiem Marzenko, bo nie mam takiego problemu. Ubiegłe lata miałam problem, bo ślimaki bezskorupkowe wcinały liście moich host. Ten rok wyjątkowo suchy to i ślimaków nie widać.

A moje nornice żywią się pod ziemia i tam robią szkody w niektórych roślinach
jotka 13:39, 05 cze 2012

Elfik napisał(a)
O rany, Jolu, zawróciłaś mi w głowie hostami... Nie mogę się doczekać, kiedy moje będą już duże, bo dopiero po2-3 latach pokazują swoją krasę. A hortensja - żadne-tam "zdaje się", tylko cała w pąkach kwiatowych!!! Moje 2 ogrodowe też mają, w pozostałych 5 liczę na cud... Ależ rewelacyjne klony dopadły Cię na tym rowerze... !!!! Dzielna i wysportowana z Ciebie dziewczyna! Ze mną już całkiem źle: co zobaczę u kogoś jakieś zdobycze, zmienia mi się punkt widzenia, co mam u siebie posadzić, bo zmiany mi się szykują ogromne!!! Idę robić obiad z myślą, że możeby klony.... ? Co za rozterki!!!
Buziaki

Eluś, nawet się nie spostrzeżesz jak i Twoje będą giganty

Wiedziałam, że klony nie odpuszczą już po spotkaniu u Bogdzi. Tam oboje z M. utwierdziliśmy się w przekonaniu, że warto je mieć u siebie Szukałam tylko odmian nie bardzo wysokich. Butterfly rośnie do około metra a Artopurpureum do 1,5 m - czyli akurat na moja niezbyt dużą działkę.
KasiaWB 16:55, 05 cze 2012

Jolu ale masz kolekcję host pięknie rozrośnięte zdaje się, że zdecydowanie powiększyły swoją objętość jak sobie przypominam zdjęcia z ubiegłego roku (spotkanie u Ciebie z Hanią i Joku), czy się mylę?
Dopytam jeszcze o tą hortensję pnącą, po jakim czasie od posadzenia doczekałaś się pierwszych kwiatów i na jakim stanowisku rośnie? z góry dziękuję za odpowiedz
jotka 17:53, 05 cze 2012

KasiaWB napisał(a)
Jolu ale masz kolekcję host pięknie rozrośnięte zdaje się, że zdecydowanie powiększyły swoją objętość jak sobie przypominam zdjęcia z ubiegłego roku (spotkanie u Ciebie z Hanią i Joku), czy się mylę?
Dopytam jeszcze o tą hortensję pnącą, po jakim czasie od posadzenia doczekałaś się pierwszych kwiatów i na jakim stanowisku rośnie? z góry dziękuję za odpowiedz

Kasiu, hosty po zaaklimatyzowaniu rosną w zawrotnym tempie
Wiele z nich było już dzielonych i przesadzanych i wcale nic na tym nie tracą, a może jeszcze zyskują, bo "młodnieją".
Hortensje pnąca mam chyba trzeci rok, ale w zeszłym roku złapała jakąś grzybowa chorobę i myślałam, że ją stracę. Na szczęście oprysk pomógł. Rośnie u mnie pod brzoskwinią która miała dawać cień i po której miała się piąć. Z cienia nici, bo brzoskwinia musiała zostać ostro przycięta (zagościły na niej huby).
Tak że teraz ma wystawę południową i tylko częściowo cień od brzoskwiniowych listków.

Więcej osób na Ogrodowisku ma pnące hortensje, więc ich też podpytaj
Martek 18:13, 05 cze 2012

Hosty imponujące i wróbelek,ale ja zawiesiłam oko na rowerku kurcze ja muszę wyżej nogę podnosić ))))))))))))))
Mala_Mi 18:22, 05 cze 2012

Kolekcja host zacna