Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 10:05, 13 lip 2012

Ewciu/Pszczółko - więcej Biedermeiera, czy w ogóle ogrodu?
Monic 10:08, 13 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Oj tak, oj tak! A róża Widgwood nie do kupienia, nawet u mnie. Chyba do Anglii trzeba będzie jechać

Moja kupiona była w niemieckiej szkółce. U nas jeszcze niedostępna, ale myślę, że za rok już będzie wszędzie.
agata_chrosc... 10:11, 13 lip 2012

No a ja szukam jej w holenderskich szkółkach, które mają na prawdę bardzo dużo Austina i nigdzie nie ma! Ale może faktycznie trzeba trochę poczekać. Tylko dlaczego Niemcy ją mają, a Holendrzy nie? Dziwne.
Monic 10:12, 13 lip 2012

Artemis - ojjj, się będzie działo :shock:

Amelia Renaissance - nie mój kolorek, ale to był prezent i mam do niej ogromną sympatię. Poza tym dosadziłam jej ślecznego liliowca w podobnej barwie i niebieskiego przetacznika i ładnie im razem na rabatce.

Biedermeier w pąku

Knirps- śliczna miniaturka :uszy

Mini Eden Rose w tym roku ładnie się rozrosła, choć pnąca to ona u mnie chyba nigdy nie będzie

Monic 10:16, 13 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No a ja szukam jej w holenderskich szkółkach, które mają na prawdę bardzo dużo Austina i nigdzie nie ma! Ale może faktycznie trzeba trochę poczekać. Tylko dlaczego Niemcy ją mają, a Holendrzy nie? Dziwne.

Agatko, Niemcy współpracują ściśle z Austinem i mają róże prosto od Niego - same nowości, a co ciekawe, o połowę taniej niż gdybyś chciała kupić bezpośrednio w Anglii. Ja w ub.roku za angielki kupowane od Austina płaciłam ok.80-90zł/szt., a w szkółce niemieckiej ok.50zł. Róznica znaczna, prawda? W tym roku, jesienią, można już kupić w niemieckich szkółkach nowości Austina np.William & Catherine - śliczna róża, którą zamawiałam właśnie z Anglii, ale chyba jeszcze dokupię, o bardzo wigorna, zdrowa i ... biała, jak lubię.
Monic 10:18, 13 lip 2012

Kwitną angieleczki...
William Morris

Princess Anne to dla mnie hit tego sezonu. Muszę jeszcze dokupić, bo jest świetna. Bardzo wszystkim polecam! Kwitnie niesamowicie obficie, jest zdrowiutka, kwiaty duże, sługo trzymające się (niepodobne do angielek), kwiat skierowany ku górze, nie zwisa (również nietypowa cecha dla angielki, bo większość zwiesza główki), no i ta purpura na płatkach... Bardzo mi się ta róża podoba

GabiK 10:23, 13 lip 2012

Moniko, nie zaglądałam do Ciebie od majowego przymrozku, a tu taki spektakl piwonii, a teraz róż.
Jak Ty dajesz radę wyjść z takiego ogrodu. ? Rzuciłabym pracę, żeby wąchać i oglądać te róże.
Monic 10:26, 13 lip 2012

Princess Aleksandra of Kent

Heritage

Tam o'Shanter

Pilgrim

Sharifa Asma

Generous Gardener

James Galway

Martek 10:30, 13 lip 2012

ślicznie i pachnąco pozdrawiam
Monic 10:32, 13 lip 2012

GabiK napisał(a)
Moniko, nie zaglądałam do Ciebie od majowego przymrozku, a tu taki spektakl piwonii, a teraz róż.
Jak Ty dajesz radę wyjść z takiego ogrodu. ? Rzuciłabym pracę, żeby wąchać i oglądać te róże.

Gabrysiu, trzeba na to wąchanie zapracować Przez ten majowy przymrozek róże dopiero teraz u mnie zaczęły kwitnienie, wyjątkowo późno.