Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

grazyna 18:23, 03 mar 2013

Wow, ale zdjęcia Inspiracje Podobnie masz Gabrysiu

Róża u mnie to Mary Rose ? Piekna ! bez względu na nazwę

Piękny masz ogród, mimo że w stałej budowie
Byłaś i Ty również moją inspiratorką do zakupu róż, miałam kiedyś 2 teraz 50 lub ciut więcej, większość angielek.
Nie dlatego, że taka bogata jestem (kiecek sobie odmawiam) tylko dlatego angielki, że mam mało miejsca, skoro już róże to poprządne krzaki- niech je widać będzie

Czekam by pokazały swój urok

Pozdrawiam serdecznie

popcorn 19:40, 03 mar 2013

Zaglądam, pozdrawiam! Ale fajnie znaleźć kwiatki w szklarni, przecież dopiero początek marca!!
Urszulla 21:02, 03 mar 2013

Opowieść mi się podobała
To tak jak z dziećmi na dobranoc

barbara_kraj... 21:21, 03 mar 2013

Gabriela napisał(a)
Wstydzę się przyznać, ale po trzydziestu latach siania co roku różnych rzeczy, ciągle mam prawie tak samo jak wyżej opisał autor, chociaż on robił to po raz pierwszy w życiu. A Wy?

Jeszcze zdjęcia, marzy mi się taka kompozycja z ogrodu Beth Chato, może będzie taką inspiracją jak jekylowa? Wy się znacie na trawach, może ktoś wie co to za niewysokie miskanty?

O, ten złoty wspaniały! Spora kępa, pewnie już kilka latek ma Też jestem ciekawa jakie imię jego? Jakoś do tej pory trawami się nie interesowałam Od jesieni zmieniłam zdanie

A co do podglądania ewentualnego kiełkowania nasion, to chyba wszyscy tak mają
grazyna 21:51, 06 mar 2013

Jestem Buszuję
Krys 21:56, 06 mar 2013

Gabrysia pokaż zdjęcia swoich oczarów
Bogdzia 22:00, 06 mar 2013

Piękna opowiesc i piękne zdjecia ale rozpoznac nie potrafię. Tez czekam na oczar.Pozdrawiam.
Gabriela 22:13, 06 mar 2013

Postaram się zrobić zdjęcia oczarowi jutro i wstawię je tutaj. Na razie za każdym razem podziwiam go z okna kuchni, wygląda jak mała forsycja.

Przeczytałam już książkę, której fragment przytoczyłam, ten o sianiu pomidorów i wiecie co?
Z tych pomidorów kompletnie nic nie wyszło, co prawda skiełkowały i wyrosły, część siewek padła wkrótce, ale padła i reszta rozsady, bo matka naszego autora kazała mu przyciąć końce tych pomidorów. On posłuchał i tak zrobił, no i nie miał pomidorów.
Szczerze mówiąc, pierwsze słyszę, żeby obcinać pomidorom czubki, przecież prowadzi się je góra na trzy pędy, a obcięcie spowoduje rozgałęzienie pędów.
aldonaz 22:21, 06 mar 2013

Kompozycja rzeczywiście rewelacyjna. Mam oczara kupionego w tesco i jest już u mnie trzecią wiosnę, ale nie ma zamiaru zakwitnąć. Ciekawa jestem po ilu latach Twój po raz pierwszy wypuścił kwiaty?
Bogdzia 22:23, 06 mar 2013

Czyli rozczarowanie na koncu. Ale jutro się nie rozczarujemy tylko oczarujemy.