Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Bogdzia 20:13, 28 lut 2013

To juz u Ciebie wiosna, u mnie jeszcze nie.
mira 20:21, 28 lut 2013

Gabrysiu, własnie nie mogę się dochować przebiśniegów, kupowalam cebulki i nic, a te kupki co mam to od lat były na dzialce i mam je i paprocie jako pozostałoś od poprzednich włascicieli - czy te przebiśniegi kupiłas na wiosnę czy jak?
Gabriela 20:26, 28 lut 2013

Tak, kupiłam wiosną, jak już prawie kwiatki przekwitały. Dwie duże kępki podzieliłam na cztery części i mam. Zapłaciłam 5 zł.
EPODLAS 21:33, 28 lut 2013

Gabrysiu, to pierwszy kwitnący krzew już jest. Muszę mieć oczara w ogrodzie. I do tego już kwitną pierwiosnki. Nie mam pierwiosnków, chociaż już dwa razy sadziłam cebulki. W zeszłym roku kupiłam cebulki Leucojum (śnieżyca letnia) kwitnie przeważnie w maju. Bardzo jestem jej ciekawa. Cebulki były dosyć spore, nie kupiłam, dużo chyba tylko cztery. Mam nadzieję mnie nie zawiodą.
mira 21:37, 28 lut 2013

Gabriela napisał(a)
Tak, kupiłam wiosną, jak już prawie kwiatki przekwitały. Dwie duże kępki podzieliłam na cztery części i mam. Zapłaciłam 5 zł.

czasem przechodzę kolo takiego zapuszczonego starego domu - opuszczony - a w ogrodzie masa przebiśniegów - chyba poszukam zarządcy i pójdę wykopać bo az mi żal patrzyć jak tam sa pomiędzy smieciami - a za chwilę tam ruszy budowa i pewnie wykostkuja te przebiśniegi jak ich nie przygarnę
barbara_kraj... 22:15, 28 lut 2013

Miałam już sporą kepkę przebiśniegów i zeszłoroczna zima się nimi troskliwie zaopiekowała. Może jeszcze jakieś niedobitki się pokażą, ale w późniejszym terminie. U mnie wszystko ze dwa tygodnie opóźnione
Ach, te wstążeczki oczaru - naprawdę czarują
Kasiek 22:52, 28 lut 2013

Gabrysiu dobry wieczor,..przynioslam´´linka z rozami,moze masz ochote spojrzec
Pozdrawiam serdecznie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=30114&f=41
Gabriela 23:15, 28 lut 2013

Mira, Basiu - parę kilometrów ode mnie, po drodze jest taki dom z małym ogródkiem, nie jakoś bardzo szczególnie zadbanym, ale mniej więcej o tej porze tysiącami zakwitają tam łany przebiśniegów. Kiedy przejeżdżam tam samochodem, zwalniam, żeby sobie popodziwiać. W zeszłym roku się zatrzymałam i zrobiłam zdjęcia komórką, przez siatkę:

Gabriela 23:17, 28 lut 2013

Kasiek napisał(a)
Gabrysiu dobry wieczor,..przynioslam´´linka z rozami,moze masz ochote spojrzec
Pozdrawiam serdecznie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=30114&f=41

Pewnie że obejrzałam te cuda, sporo o nich już myślę, bo niedługo mój stan posiadania się powiększy o kilkanaście krzaków. A u Ciebie wstawiłam nawet zdjęcie takiej jednej ślicznej, którą obie mamy.
Mala_Mi 23:22, 28 lut 2013

Mozna byłoby pohandlować, ja w ten sposób zdobyłam zwykłe piwonie, ale o kolorze bardzo ciemnym..zatrzymałam sie jadąć, poromawiałam z panią .. i potem pojechałam w sierpniu wykopać kawał piwoni..w zamian dałam hortensje Limkę Wszyscy zadowoleni, a przynajmniej mam taką nadzieję