Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 23:30, 16 sty 2017

Anda napisał(a)
Jakie piękne widoki pokazujesz. Napawam się nimi już kolejny raz, a dopiero teraz piszę, bo komputer miałam zepsuty. Donice w tym roku też zamierzam nowe dokupić. W ogrodzie miejsc do sadzenia mało, to taras trzeba trochę bardziej jeszcze ukwiecić Tylko dlaczego tak jest, że donice, które mi się podobają, zawsze takie drogie są?
W tym roku wybieram się do Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken. Byłaś tam już może?

Nie, nie byłam, choć blisko Francji ten ogród różany.
Z doniczkami mam ten sam problem, widocznie mamy dobry gust.
Ta też fajna.

Urszulla 02:28, 17 sty 2017

Wyczytuje wszystko po kolei nawet nocami. To mówisz że lobelie średnio kwitną. Może lepiej postawić na gotowce wiosna.
Aminek u Ciebie tez dorodny był, to dobrze.
Gabriela 18:09, 28 sty 2017

Wiosna nadchodzi w moim ogrodzie. Pojawiły się fredzelki pierwszego oczarowego kwiatu.

Basilikum 18:13, 28 sty 2017

super
ja swojego wypatruje ale twardo siedzii ani drgnie. Rok temu o tej porze juz byl
hanka_andrus 18:15, 28 sty 2017

Pocieszamy siebie tymi pierwszymi oznakami wiosny! U Ciebie jeszcze tyle śniegu?
Mam chęć na oczara, ale jak on ma kwitnąć wtedy gdy nie zaglądam do ogródka, to się zastanawiam. Życzę szybkiego pełnego kwitnienia!
Basilikum 18:26, 28 sty 2017

Haniu to sa jak dla Ciebie minusy, kwitnie w zimie i bardzo powoli rosnie
Gabriela 19:01, 28 sty 2017

Rok temu wiele kwiatków miał już 15 stycznia, zakwitł wtedy tuż po pierwszych mrozach, co zresztą tutaj dokumentowałam.
Dzisiaj podeszłam do niego bez wielkich nadziei, że coś się wykluło, bo ciągle jest zimno, a tu proszę, pąki nabrzmiałe.
Rzeczywiście jak się nie ma ogrodu pod nosem, to bez sensu go sadzić. Ale gdzieś na osiedlach, skwerkach gdzie ludzie chodzą, jest wielki sens.
Gruszka_na_w... 19:06, 28 sty 2017

Mój oczar miał frędzelki pod koniec listopada.
Ze zwiastunów wiosny mam tylko kotka na wierzbie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gabriela 20:18, 28 sty 2017

Z kwiatów, poza oczarem, tylko tyle na razie. W szklarence za to mam stokrotki, ciemierniki,storczyki, begonie, cytrusy, ale za to nie mam zdjęć

Krzysiek_97 20:22, 28 sty 2017

Gabriela napisał(a)
Wiosna nadchodzi w moim ogrodzie. Pojawiły się fredzelki pierwszego oczarowego kwiatu.

Piękny Szkoda tylko że są dostępne tylko w większych szkółkach i nie są za tanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies