Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 18:54, 13 lut 2017

laurowisnia napisał(a)
Ja również, tym bardziej, że tego pana lubię.

Mam w notatkach zimowych kiedyś spisanych taką mieszankę polecaną przez ogrodników angielskich, której składnikiem jest melasa, do nawożenia róż. Niezastosowana niestety, zapomniana ale i sposobu użycia nie zapisałam.

O właśnie, do róż też, przez ten potas melasa się nadaje.
Wong podaje proporcje: pół litra melasy na 9 litrów wody, czyli dużą konewkę. Podlewać raz na miesiąc.
Kasya 19:00, 13 lut 2017

czytam i sie zastanawiam czy eksperymentowac z wami czy poczekac na efekty
ksiezke moze zakupie...
Gabriela 19:01, 13 lut 2017

Kasiu, przecież Ty uwielbiasz eksperymenty, to jak by się obeszło bez Ciebie? .
A książka jest super, warto.
sylwia_slomc... 19:01, 13 lut 2017

Dziel się Gabrysiu tym co wyczytasz....więcej osób skorzysta z porad i porównamy obserwacje, akurat tej książki nie posiadam
Anda 19:15, 13 lut 2017

Gabrysiu, opowiadasz tak ciekawie o tej książce, widać, że jesteś zafascynowana. Zapisałam sobie ją i czekam, aż pojawi się w antykwariacie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Bogdzia 19:35, 13 lut 2017

Gabriela napisał(a)

Czy masz może Vito w ogrodzie psiząb? Takie kwiatki wiosenne cebulowe? Potrzebuję ładnego zdjęcia.

Psizab zaraz Ci wstawie u siebie.
Gabriela 20:06, 13 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziel się Gabrysiu tym co wyczytasz....więcej osób skorzysta z porad i porównamy obserwacje, akurat tej książki nie posiadam

To porównywanie właśnie będzie najfajniejsze. Wong ma dwie takie cudowne mikstury, które lansuje - aspirynę i melasę właśnie, dlatego korci mnie żeby wypróbować, bo wielce entuzjastycznie o tym pisze i mnie się to właśnie udzieliło.
Gabriela 20:14, 13 lut 2017

Anda napisał(a)
Gabrysiu, opowiadasz tak ciekawie o tej książce, widać, że jesteś zafascynowana. Zapisałam sobie ją i czekam, aż pojawi się w antykwariacie

A czekasz na wersję niemiecką, czy chcesz po polsku? Bo ja kupiłam sporo taniej niż to wynika z ceny napisanej na okładce.
Kupujesz książki ogrodnicze w Niemczech, są tam ładne albumy przetłumaczone z angielskiego, przeglądając je żałuję że nie znam niemieckiego.

Jak już jesteśmy przy książkach; moja fascynacja astrami, spowodowała że sprawiłam sobie prezent pod choinkę - 240 stron z kolorowymi obrazkami.

Anda 20:31, 13 lut 2017

Gabriela napisał(a)

A czekasz na wersję niemiecką, czy chcesz po polsku? Bo ja kupiłam sporo taniej niż to wynika z ceny napisanej na okładce.
Kupujesz książki ogrodnicze w Niemczech, są tam ładne albumy przetłumaczone z angielskiego, przeglądając je żałuję że nie znam niemieckiego.

Jak już jesteśmy przy książkach; moja fascynacja astrami, spowodowała że sprawiłam sobie prezent pod choinkę - 240 stron z kolorowymi obrazkami.

Czekam na wersję niemiecką. Już od roku kupuję książki tylko używane. Można sporo zaoszczędzić. Ta na pewno niedługo pojawi się w dobrej cenie To prawda, dużo tu ładnych albumów tłumaczonych z angielskiego. Na razie kupowałam bardziej poradniki, ale powoli i dla mnie zbliża się czas albumowy Moj pierwszy album już zakupiłam - o ogrodzie w Sissinghurst.

Tak jak lubię chryzantemy, to do astrów jakoś nie mogę sie przekonać. Muszę więcej astrów u Ciebie oglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 20:35, 13 lut 2017

takie może być ? nie wiem czy ładne

chcesz mieć ? miałam i to nawet kilka lat - urocze - podobają mi się białe i takie sobie kiedyś sprawię
fascynacje książkowe jak zwykle ciekawe

pozdrawiam