Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Kordina 18:09, 01 sty 2025

Malowniczo z mrozkiem, u mnie cały czas na plusie, teraz +5°C chyba tylko jedna noc była z minusem i to lekkim. Dużo sił i zdrowia dla Was
antracyt 18:15, 01 sty 2025

Sylwia, życzę Ci by ten rok był dla Was spokojniejszy i oczywiście dużo zdrowia!
sylwia_slomc... 20:12, 01 sty 2025

Makao napisał(a)
Ładnie przymroziło choć bez śniegu niesie to za sobą jakieś ryzyko.
U nas w najbliższych dniach mają być nocne przymrozki. Muszę okryć hortensję ogrodową i małą wisterię bo jeszcze tego nie zrobiłam

Aniu z moich wieloletnich obserwacji u nas bardziej rośliny cierpią jak jest dużo śniegu i mrozu nie ma niż jak jest mróz, a nie ma śniegu. W pierwszej opcji zawsze mam straty w roślinności w tym drugim przypadku sporadycznie. Chyba wszystko zależy od gleby.
sylwia_slomc... 20:13, 01 sty 2025

Basieksp napisał(a)
Zima i to całkiem ładna U nas na plusie, bez przymrozków ale na weekend ma się odrobinę ochłodzić. Ma być niewielki mróz, zobaczę czy będę coś okrywać, może albicję i posadzonego w listopadzie judaszowca.

U nas to co okryte to bardziej przed zającem niż przed mrozem. Bo uszaty znowu się pojawił więc to co malutkie lub cieniutkie( drzewa) zostało osiatkowane lub wyowijane
sylwia_slomc... 20:14, 01 sty 2025

Kordina napisał(a)
Malowniczo z mrozkiem, u mnie cały czas na plusie, teraz +5°C chyba tylko jedna noc była z minusem i to lekkim. Dużo sił i zdrowia dla Was

Zapowiadają znowu mega wiatry, a biorąc pod uwagę co się wieczorem działo na niebie to więcej niż prawdopodobne, że się sprawdzi.
sylwia_slomc... 20:16, 01 sty 2025

antracyt napisał(a)
Sylwia, życzę Ci by ten rok był dla Was spokojniejszy i oczywiście dużo zdrowia!

A dziękuję i wzajemnie. Usiłuję rozszyfrować co masz w Avatarku i najpierw zobaczyłam amonit, a teraz widzę chyba kotka.
Makao 20:24, 01 sty 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu z moich wieloletnich obserwacji u nas bardziej rośliny cierpią jak jest dużo śniegu i mrozu nie ma niż jak jest mróz, a nie ma śniegu. W pierwszej opcji zawsze mam straty w roślinności w tym drugim przypadku sporadycznie. Chyba wszystko zależy od gleby.

Oooo a ja zawsze uważałam że jak się kołderka ze śniegu zrobi to mróz nie straszny a tu takie dziwy. To szok.
Miskantowo 20:26, 01 sty 2025

Pięknie pobieliło Twój ogród.
U mnie temperatury na plusie i wszystko zamierza rosnąć w najlepsze.

Szczęśliwego Nowego Roku.
antracyt 20:41, 01 sty 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

A dziękuję i wzajemnie. Usiłuję rozszyfrować co masz w Avatarku i najpierw zobaczyłam amonit, a teraz widzę chyba kotka.

Tak, to kot
Chociaż nie jesteś pierwsza, która widzi amonit
sylwia_slomc... 21:09, 01 sty 2025

Makao napisał(a)

Oooo a ja zawsze uważałam że jak się kołderka ze śniegu zrobi to mróz nie straszny a tu takie dziwy. To szok.

Też tak myślałam bo to popularna opinia, ale w swoim ogrodzie mam inaczej.