Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Gosialuk 22:03, 09 cze 2021

Cześć

Zajrzałam i będę częstszym gościem. Podoba mi się Twój ogród. I styl wypowiedzi. Polubiłam róże za ich długie kwitnienie i choć nie choruję na różyczkę, to pewnie jeszcze jakieś do mnie trafią.
Tulipany wiosną miałaś śliczne, u mnie coś słabo rosną, a irysy brudkowe też mam tylko na jednej rabacie, pod okapem, a i tak nie są jakieś spektakularne.
Dorii 22:03, 09 cze 2021

mirkaka napisał(a)

bajeczna ta ścieżka

Wspaniałe masz orliki, a pierwsza piwonia mnie urzeka kolorem i pojedynczymi płatkami

Dokładnie tak samo pomyślałam
Pięknie masz i te tulipany ach!
Helen 22:22, 09 cze 2021

Mnie się też u Ciebie wszystko podoba
Mgduska 09:01, 10 cze 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No wreszcie, czekałam na nową dostawę
Tulipany miałaś w tym roku spektakularne, nie dziwię się, że trudno Ci było się z nimi rozstać.
Sielsko anielsko masz, wiesz?

Tulipany też nie chciały się rozstać ze mną, ostatnie główki obłamywałam jeszcze we wtorek. Ciekawe to, całkiem nowe zestawienia roślin były w tym roku.
Sielsko musi być, przez większość czasu ogród radzi sobie sam, więc póki co będzie taki pół-dziki
Mgduska 09:05, 10 cze 2021

mirkaka napisał(a)

bajeczna ta ścieżka

Wspaniałe masz orliki, a pierwsza piwonia mnie urzeka kolorem i pojedynczymi płatkami

Ta ścieżka to nasza główna arteria komunikacyjna

Piwonia miała dwa pąki, niestety, kręcąc się w pobliżu, ułamałam jeden, no szkoda. Pamiętam, że to była jakaś Coral, ale sama się dziwię, bo nie przypomina tych, które widzę w necie. W zeszłym roku wydawała mi się za czerwona, ale teraz ma więcej amarantu w kolorze i bardziej mi się podoba.
Mgduska 09:08, 10 cze 2021

Magleska napisał(a)
Ślicznie

oczka i małe i większe super

co to za stojąca jak choineczka roślinka w małym ?

Pewnie chodzi o przęstkę - to jak dotąd moja najfajniejsza roślina wodna, bardzo dobrze rośnie, przyrasta na wysokość i ilość pędów, szczerze polecam. Poza tym swojska roślina, powinna przezimować. Mam ją w dużym oczku też, ale młodszą
Mgduska 09:17, 10 cze 2021

Juzia napisał(a)
O mamoooo......
Kocham twój ogród

Tulipany połączyłaś idealnie.
Wszystkie trzy zestawienia są w punkt

Kukliki COsmo i Mai też rewelka.

Domek i fotel - marzenie.

Ścieżka i jej okolice, oczka wodne, rabaty... no wszystko mi się podoba!!!!

Kiedy mogę się wprowadzać?
Wystarczy mi taki mały domek. I fotel
Będę się opiekować ogrodem

Bardzo mi miło, ale Juzik, czy Ty na pewno wiesz, co mówisz?!
Mój ogród nawet w ułamku nie jest tak dopieszczony jak Twój!!??!

Juzia napisał(a)
A teraz mi napisz co masz w największej kałuży

Bo już chyba skończona?

Względnie, cały czas kombinuję z kamieniami, coby bardziej zasłonić plastikowy rant. Może jeszcze dosadzę jakieś liście. I ten czarnoziem dookoła wolałabym czymś zasłonić, jest jakiś taki za oficjalny Jeśli upoluję jakieś zrębki, to tam je właśnie rozrzucę.
W oczku jest przęstka, żabiściek, rogatek, tatarak variegatus oraz żabieniec babka wodna i rozpław sercowaty, których to nie rozróżniam (mają mieć całkiem inne kwiaty, po tym je poznam). Osoka aloesowata, która była piękną sadzonką, trafiła do oczka średniego, po tym jak ją podsuszyłam i troszkę straciła na urodzie.

Mgduska 09:26, 10 cze 2021

antracyt napisał(a)
Długo, długo nic i nagle ciach...cała seria
Podoba mi się wszystko, dużo zielonego, pełne rabaty, kolory i chyba nowe siedzisko pod domkiem Ośmiał oczywiście też, no i woda. Kokoryczka przy leśnym oczku to bardzo dobry pomysł.
U mnie za dużo słońca jest, woda się szybko nagrzewa i zaczynają się glony pokazywać. Myślę, czym lekko zacienić taflę.
ps. Jaszczurka mała przy kamieniu, co wygląda jak głowa gada tez bardzo mi się podoba

Dzięki, dzięki
Fotel nie jest nowy, mieszkał w domu, teraz szuka miejsca w ogrodzie. Tymczasowo stanął wśród żarnowców, bo ładnie się komponuje na zdjęciach i akurat w tym miejscu się nie kiwa, co ze względu na naturalne nierówności terenu, nie jest łatwe do osiągnięcia

Ale wypatrzyłaś, faktycznie kamień wyglądał jak starsza koleżanka jaszczurki

Co do oczka - u mnie też woda się nagrzewa, bo wbrew pozorom jest tam dużo słońca, chociaż oczko jest po stronie północnej domu. I też są glony, ale ja poczytałam instrukcję Tamaryszka, którą przypomniałaś i ucieszyłam się nawet, że roślinki nie będą głodne Śmiesznie jest, bo rano woda jest ciepła właśnie w tym 'dużym' oczku, a po południu w tym na tarasie - w tym stalowym garnku robi się zupa

A kokoryczka jest tak piękną rośliną, że wszędzie pasuje. To jedna z takich roślin, o których myślę, że KTOŚ to musiał zaprojektować Podobnie serduszkę, mają tak piękny i elegancki pokrój i te kwiatki, sztuka po prostu
Ja myślę, że te nasze oczka nie są wcale za płytkie dla lilii wodnej - chociaż zapomnieliśmy na dno wsypać piasek, żeby miała gdzie zimować, ale ja jednak spróbuję - wtedy tafla trochę się zasłoni.
Mgduska 09:27, 10 cze 2021

Gosialuk napisał(a)
Cześć

Zajrzałam i będę częstszym gościem. Podoba mi się Twój ogród. I styl wypowiedzi. Polubiłam róże za ich długie kwitnienie i choć nie choruję na różyczkę, to pewnie jeszcze jakieś do mnie trafią.
Tulipany wiosną miałaś śliczne, u mnie coś słabo rosną, a irysy brudkowe też mam tylko na jednej rabacie, pod okapem, a i tak nie są jakieś spektakularne.

Cześć Zapraszam, ja też do Ciebie czasem zaglądam
Mgduska 09:27, 10 cze 2021

Dorii napisał(a)

Dokładnie tak samo pomyślałam
Pięknie masz i te tulipany ach!