Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 09:30, 10 cze 2021

Helen napisał(a)
Mnie się też u Ciebie wszystko podoba

Naprawdę miód lejecie na moje serce, dziewczyny.
Wybierałam zdjęcia w pośpiechu, żeby nadrobić zaległości i w końcu wzięłam je trochę na oślep, cieszę się, że coś jednak na nich widać
Juzia 11:55, 10 cze 2021

Mgduska napisał(a)

Bardzo mi miło, ale Juzik, czy Ty na pewno wiesz, co mówisz?!
Mój ogród nawet w ułamku nie jest tak dopieszczony jak Twój!!??!

Względnie, cały czas kombinuję z kamieniami, coby bardziej zasłonić plastikowy rant. Może jeszcze dosadzę jakieś liście. I ten czarnoziem dookoła wolałabym czymś zasłonić, jest jakiś taki za oficjalny Jeśli upoluję jakieś zrębki, to tam je właśnie rozrzucę.
W oczku jest przęstka, żabiściek, rogatek, tatarak variegatus oraz żabieniec babka wodna i rozpław sercowaty, których to nie rozróżniam (mają mieć całkiem inne kwiaty, po tym je poznam). Osoka aloesowata, która była piękną sadzonką, trafiła do oczka średniego, po tym jak ją podsuszyłam i troszkę straciła na urodzie.

Ale ja wolę takie niedopieszczone całkiem
Takie sielskie, wiejski właśnie.
Tylko raz, że mi tu nie pasowało mieć taki, a dwa to ja zrobić takiego nie umiem

Kurczę.... dużo masz tam tych roślin! A lilii wodnej żadnej ???
A tatarak masz całkiem w wodzie?
I jak zrobiłaś różne głębokości? Czy masz wszystko posadzone na jednej?
Musisz mi to bardziej prosto rozpisać, bo ja zielona w te klocki
antracyt 12:14, 10 cze 2021

To może ja napiszę jak zrobiłam różne wysokości. Jeden kosz stoi na dnie, a drugi na plastikowej doniczce odpowiedniej wysokości
Juzia 14:58, 10 cze 2021

antracyt napisał(a)
To może ja napiszę jak zrobiłam różne wysokości. Jeden kosz stoi na dnie, a drugi na plastikowej doniczce odpowiedniej wysokości

No tak. Czemu na to nie wpadłam skoro mam tak postawione rośliny w donicach na schodach
Dobry patent.
Dzięki!
Mgduska 18:01, 10 cze 2021

Tak się to właśnie robi
Kupiłam specjalne kosze dla roślin wodnych, ale nie przewidziałam, że są takie wielkie i zostało niewiele samej wody - jeden by wystarczył. Muszę część roślin przenieść do pojedynczych doniczek. Tatarak lubi płyciutką wodę, ale pozostałe rośliny już troszkę głębszą. Wszystkie wybierałam spośród takich do płytkiej wody.
Czekam na żaby
Mgduska 18:42, 10 cze 2021

Okolice oczka

i oczko. Wrzuciłam do niego też pistię, ale ona jest wybitnie nieudana w tym sezonie. Nie wiem, być może było dla niej za zimno.

Mgduska 18:49, 10 cze 2021

Kamienie coraz bardziej porastają brzeg

A w najmniejszym oczku świetnie rośnie mięta, dzieląc miejscówkę z kosaćcem żółtym.

Mgduska 18:55, 10 cze 2021

Juzia, patrzaj

- najbardziej czekam teraz na tego na pierwszym planie, prawdopodobnie Silverado, kupiony dawno temu, zaraz rozkwitnie. Jednego kosaćca załatwił mi taki malutki, uroczy ślimaczek - wygryzł dziury w łodydze kwiatu, łodydze, która miała trzy pąki i wszystkie straciła.

A dla Zuzy moje nowe nabytki
Wielka Księżna Luiza

Comte de Chambord

Alchymist

A dla wszystkich
vita 19:55, 10 cze 2021

Mgduska napisał(a)
W lasku od strony ulicy - parzydło i czerwonozawijkowa

Bardzo udany duet. Masz karczocha Parę razy uprawiałam, jednak nigdy przyrządzony nie dorównywał karczochom, które jadłam. To chyba szczególne traktowanie, dużo wody i nawozu czyni je 'tymi' karczochami, i masło rzecz jasna
Anda 20:33, 10 cze 2021

Piękne widoki
Oczka śliczne, wszystkie trzy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies