Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 20:36, 29 gru 2021

Alija napisał(a)
Piękne zimowe zdjęcia, gród ślicznie się udekorował, życzenia wspaniałe.
Poświątecznie i już noworocznie życzę zdrówka i wszystkiego dobrego. Pozdrawiam.

Dziękuję A zdrówko to akurat się przyda, chwilowo siedzę w domu ze spuchniętą bulwą w miejsce nosa Odpozdrawiam
Mgduska 20:40, 29 gru 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piekne zyczenia i Tobie tego samego Ale mnie zachwyciła profesjonalna budka dla ptaków, super

Dziękuję
Budka chyba rzeczywiście profesjonalna - kiedyś urząd miasta rozdawał mieszkańcom, o czym mój teść się w porę zwiedział, ustawił się w kolejce i podarował nam do ogrodu. Dobrze nam służy od paru lat i jest zasiedlana przez sikorki
Magara 23:31, 29 gru 2021

Mgduska napisał(a)

Zdążyłaś, korzystając z odwilży, rzucić maczki? Ja trochę zdążyłam

Nie zdążyłam, trzeba było do Wielkiego Miasta jechać, jak wróciłam znów pełno śniegu, ale podobno od jutra ma być na plusie... Siać????? Patrzę w kalendarz księżycowy na 2022 - 5go stycznia kwiatek na obrazku Sianie w styczniu mi się w głowie nie mieści
Mgduska 11:11, 30 gru 2021

Dla mnie to też raczej dziwne, ale chodzi o imitowanie samosiewu. Jakoś zawsze tak jest, że te rośliny, które same się wysiały pod koniec sezonu, po prostu wschodzą, a te, które sieję wiosną - już niekoniecznie. Może to kwestia przechłodzenia - chociaż nie słyszałam, żeby akurat dla maków, czy maczków kalifornijskich było konieczne - a jednak te mi się zawsze pojawiają w pobliżu poprzedniej miejscówki.
Nie chcę Cię namawiać do złego, ale ja bym chociaż ciut wysiała, nawet dla porównania. Tak odrobinkę
Gardenarium 11:11, 30 gru 2021

Chyba, że petunie Ale nie ma się co spieszyć, późniejsze sianie - więcej słońca i rośliny nadrobią.

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 11:16, 30 gru 2021

Gardenarium napisał(a)
Chyba, że petunie Ale nie ma się co spieszyć, późniejsze sianie - więcej słońca i rośliny nadrobią.

Danusiu - zastanawiamy się, czy warto jeszcze rzucać do gruntu spóźnione jesienne wysiewy. Miałyśmy jesienią posiać maki, ale gapy jesteśmy, a jesień tak nagle zmieniła się w zimę, a teraz nagle złapał nas koniec roku
antracyt 18:48, 30 gru 2021

Przyjemnie u Ciebie u domu i ogrodzie Ptaszkowy domek bardzo mi się podoba. Niech mi tylko drzewa podrosną i też sobie kilka powieszę.

Coś o zimowym siewie
https://youtu.be/XFU3i8zOPFg
Anda 19:56, 30 gru 2021

Ja też wysiewałam parę roślin dwa tygodnie temu

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mgduska 20:17, 30 gru 2021

antracyt napisał(a)
Przyjemnie u Ciebie u domu i ogrodzie Ptaszkowy domek bardzo mi się podoba. Niech mi tylko drzewa podrosną i też sobie kilka powieszę.

Coś o zimowym siewie
https://youtu.be/XFU3i8zOPFg

Widziałaś, Dagmara?, to się pokrywa w 100% z moimi przeczuciami, czyli nie jesteśmy aż tak szalone
Dzięki, Zuza
Mgduska 20:17, 30 gru 2021

Anda napisał(a)

Ja też wysiewałam parę roślin dwa tygodnie temu

No to witaj w klubie

A co tam wysiane?