Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 21:30, 07 mar 2022

mirkaka napisał(a)
Ja niektóre róże też przycięłam, ale właśnie tak trochę z grubsza, jak wegetacja ruszy na dobre to będę poprawiać, zawsze trochę róże poprawiam bo dopiero późną wiosną widać co jeszcze przemarzło.

Też lubię mieć wysprzątane na przedwiośniu, tylko nie zawsze się to udaje

No to mnie rozumiesz Ryzyk - fizyk, ale myślę, że nic im nie będzie Te najdelikatniejsze na razie zostawiłam w spokoju.
Mgduska 21:31, 07 mar 2022

Tess napisał(a)
Hej, odpisałam. Jakby co, pisz.

Odpisałam Jeszcze raz dziękuję za odzew
Mgduska 21:35, 07 mar 2022

Martka napisał(a)
Mgdusko, oj, dzieje się u Ciebie, taka porcja obrazków to już coś  Ja róże tnę za tydzień nieodwołalnie, ale dużo tego cięcia nie mam, bo znaczną część wycięłam za radą Hani Gruszki na jesieni. Teraz dotnę nieżywe i lekko skoryguję niektóre krzaczki (pierwszaki moje). Róż angielskich nowo posadzonych na jesieni nie będę cięła w ogóle, chyba że te cienkie pędy. Zachwyca mnie ten limonkowy ciemiernik. I masz rację, wiosny nie przyspieszy nic, mrozy zahibernowały wszystko. Ale to się niebawem zmieni...

Angielki też przytnij. Mniejsza masa liściowa, to lżejsza praca dla korzeni. Ale nie śpiesz się, poczekaj na to ocieplenie
Mgduska 21:37, 07 mar 2022

ewsyg napisał(a)
ardzo ładne ciemierniki nayłaś. A gdzie kupiłaś wióry rogowe ?

Wiórki w Li...lu.
Ciemiernikom ciężko się oprzeć. Chociaż, ostatnio jednak się oparłam, sadzonki były jakieś podejrzane i nie wzięłam. Dwa jeszcze mam zamówione, więc trochę radości przede mną
Mgduska 21:43, 07 mar 2022

Napia napisał(a)
Ale ładna wiosna U mnie na razie za zimno na cięcie róż, jeszcze czekam

Wiesz, taka wiosna, której trzeba szukać z lupą to właściwie przedwiośnie Czekam na cebulowe, których sporo dosadziłam, w tym miniaturowe tulipanki bylinowe, których jestem ciekawa. No i w ogóle jestem ciekawa, jakie mi w tym roku wyjdą kompozycje, zwłaszcza na nowych rabatach. Coś tam fajnego miałam w głowie, a co wyjdzie w rzeczywistości - zobaczymy.
Magara 23:52, 07 mar 2022

Mgduska napisał(a)

Nie tnij, mądra jesteś Zasadniczo tniemy pod koniec marca, jest więc na to duużo czasu. Ja tu robię eksperyment, liczę się z tym, że będę jeszcze poprawiać cięcie. Poza tym uwielbiam ogród posprzątany po zimie/przed wiosną. Być może szczególny chaos wokoło spowodował przemożną potrzebę uporządkowania ogrodu wcześniej - nie lubię tych rozczochranych badyli, lubię czysto, klarownie, teraz usiądę i spokojnie poczekam na wiosnę.

Mądra inaczej Ale z różami jeszcze poczekam - te parę sztuk na krzyż mi terminarza do góry nogami nie przewróci
Posprzątane rabaty zawsze wydawały mi się nijakie - no ale ja niedawno jeszcze nie miałam rabat Teraz zrobiony porządek mnie cieszy, a wyłażące cebulowe dają radochę jakich mało
Milka 07:35, 08 mar 2022

Mgduska napisał(a)

piękne te wiosenne zdjęcia w słonku
Mgduska 08:30, 08 mar 2022

Magara napisał(a)

Mądra inaczej Ale z różami jeszcze poczekam - te parę sztuk na krzyż mi terminarza do góry nogami nie przewróci
Posprzątane rabaty zawsze wydawały mi się nijakie - no ale ja niedawno jeszcze nie miałam rabat Teraz zrobiony porządek mnie cieszy, a wyłażące cebulowe dają radochę jakich mało

Na przedwiośniu cieszy każdy badylek, który się wychyla z ziemi i to jest strasznie fajne. Potem, w masie liści i kwiecia, już się tak nie dostrzega detali.
Moja pierwsza rabatka to była łączka wysiana na skarpie. Jak ja wtedy chodziłam wokół skarpy, każdą siewkę znałam na pamięć
Mgduska 08:31, 08 mar 2022

Milka napisał(a)

piękne te wiosenne zdjęcia w słonku

A to dopiero początek Jak się cebulowe rozhulają, to dopiero będzie radość
Ewik 18:28, 08 mar 2022

Wiosna, wiosna ach to Ty -widoki śliczne