Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Magara 23:34, 06 mar 2022

Same optymistyczne obrazki u Ciebie Ja trochę powera wytraciłam, razem ze spadkiem temperatur
Magda, serio róże już ciąć??? Teraz, jak minusy takie po nocach mają być??? No ja cała głupia jestem
Juzia 00:45, 07 mar 2022

U ciebie już wiosna!
Taka prawdziwa!
O jaaa....

U mnie mrozy, ziąb.
Palcem jeszcze nie kiwnęłam w ogrodzie.
Mgduska 08:14, 07 mar 2022

Kordina napisał(a)

No właśnie skorzystałam z doświadczenia Koleżanki i zakupiłam w L. Nigdy wcześniej nie widziałam i nie słyszałam o takiej formie, ale śmierdzi paskudnie mam nadzieję, że tak samo intensywnie będzie działał

No tak, zapach mają bardzo nieprzyjemny, trzeba to trzymać na zewnątrz.
Mnie do mocy wiórków przekonał ten przypadkowy eksperyment z rozchodnikiem, z tym, że azot z wiórków uwalnia się stopniowo, przez cały sezon.
Mgduska 08:19, 07 mar 2022

Magara napisał(a)
Same optymistyczne obrazki u Ciebie Ja trochę powera wytraciłam, razem ze spadkiem temperatur
Magda, serio róże już ciąć??? Teraz, jak minusy takie po nocach mają być??? No ja cała głupia jestem

Nie tnij, mądra jesteś Zasadniczo tniemy pod koniec marca, jest więc na to duużo czasu. Ja tu robię eksperyment, liczę się z tym, że będę jeszcze poprawiać cięcie. Poza tym uwielbiam ogród posprzątany po zimie/przed wiosną. Być może szczególny chaos wokoło spowodował przemożną potrzebę uporządkowania ogrodu wcześniej - nie lubię tych rozczochranych badyli, lubię czysto, klarownie, teraz usiądę i spokojnie poczekam na wiosnę.
Mgduska 08:25, 07 mar 2022

Juzia napisał(a)
U ciebie już wiosna!
Taka prawdziwa!
O jaaa....

U mnie mrozy, ziąb.
Palcem jeszcze nie kiwnęłam w ogrodzie.

U nas też jest zimno. Dopiero drugi dzień trafił mi się zdatny do pracy w ogrodzie, było chłodno, ale nie lało i nie wiało. Więc korzystam. Właściwie to okazało się, że w poprzedni czwartek, kiedy miałam urlop, ogarnęłam większość rabat, nie wiem nawet jak to się stało Przyjeżdżam, a tu posprzątane. Więc w sobotę grabiłam swój las Przy okazji dokonałam odkrycia - odkryłam zarośnięte betonowe poidełka, zrobione przez mojego M. No, jednak warto grabić las
mirkaka 08:53, 07 mar 2022

Ja niektóre róże też przycięłam, ale właśnie tak trochę z grubsza, jak wegetacja ruszy na dobre to będę poprawiać, zawsze trochę róże poprawiam bo dopiero późną wiosną widać co jeszcze przemarzło.

Też lubię mieć wysprzątane na przedwiośniu, tylko nie zawsze się to udaje
Tess 18:53, 07 mar 2022

Hej, odpisałam. Jakby co, pisz.
Martka 19:05, 07 mar 2022

Mgdusko, oj, dzieje się u Ciebie, taka porcja obrazków to już coś  Ja róże tnę za tydzień nieodwołalnie, ale dużo tego cięcia nie mam, bo znaczną część wycięłam za radą Hani Gruszki na jesieni. Teraz dotnę nieżywe i lekko skoryguję niektóre krzaczki (pierwszaki moje). Róż angielskich nowo posadzonych na jesieni nie będę cięła w ogóle, chyba że te cienkie pędy. Zachwyca mnie ten limonkowy ciemiernik. I masz rację, wiosny nie przyspieszy nic, mrozy zahibernowały wszystko. Ale to się niebawem zmieni...

ewsyg 19:08, 07 mar 2022

ardzo ładne ciemierniki nayłaś. A gdzie kupiłaś wióry rogowe ?
Napia 20:59, 07 mar 2022

Ale ładna wiosna U mnie na razie za zimno na cięcie róż, jeszcze czekam