Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 18:29, 07 cze 2022

Magara napisał(a)

Hehe Mnie to nie dotyczy
Piwonia moja jedyna drugi tydzień w kulkach i nic do przodu
Pięknie u Ciebie - ale to wiadomo

P.S. Magda, jak masz Bolszewo gdzieś po drodze to tam fajne CO ostatnio znalazłam - z cenami się zatrzymali przedcovidowymi

Bolszewa nie mam po drodze, ale jak mi powiesz, co mają fajnego, to mogę dostosować drogę
Mgduska 18:29, 07 cze 2022

antracyt napisał(a)
Trochę przesadzasz z tym opóźnieniem Moje parzydło dopiero pokazuje zaczątki pąków kwiatowych.
Szerokie kadry wieczorno-poranne bardzo klimatyczne. Tło z drzew robi odpowiednią ramę

Akurat, a Twoje róże? dalie? powojniki? U mnie wszystko w polu.
Mgduska 18:30, 07 cze 2022

Roocika napisał(a)
Chciałam cytować to samo zdjęcie co Kasia.

U mnie dopiero irysy się szykują a piwonie w pąkach, nie jesteś ostatnia

A to wierzę, my z tego samego bieguna
antracyt 19:23, 07 cze 2022

Mgduska napisał(a)

Akurat, a Twoje róże? dalie? powojniki? U mnie wszystko w polu.

Pfi... dalia jedna(no może dwie, ale tej samej odmiany), teraz powojników zero, tylko róże wystartowały grupowo.
Ale żadne lwie paszcze mi jeszcze nie kwitną
Mgduska 20:17, 07 cze 2022

"Tylko róże", he he, u mnie nawet pąków nie ma na niektórych. Lwie paszcze podpędzone, szklarniowe Ale faktem jest, że kwitłyby już dawno wszystkie, bo pąki miały jeszcze w domu, ale je przycięłam, żeby nie przekwitły wszystkie naraz w maju. Kto to słyszał - kwitnące w maju lwie paszcze Bardzo mi się w tym roku udały sadzonki

Za to do cynii to już tracę cierpliwość, one w ogóle nie chcą mieć takich kolorów, jak na opakowaniu - jedna jest wściekle pomarańczowa, druga wściekle różowa, a miały być same pastelowe.

Będę mieć za to sporo baldaszkowych, w tym roku mam całkiem udane wysiewy domowe

Za moment wyjadę na tydzień, mam nadzieję, że po powrocie czekać będą na mnie w ogrodzie same pozytywne niespodzianki

Magara 23:37, 07 cze 2022

Mgduska napisał(a)

Bolszewa nie mam po drodze, ale jak mi powiesz, co mają fajnego, to mogę dostosować drogę

Fajne mają głównie ceny - tak jak pisałam - przedcovidowe Szukałam krzewu, który by mi przesłonił jedną dziurę na sąsiada, który "jeszcze" się nie buduje. Myślałam o dereniu, wyszłam z krzewuszkami. W dobrej cenie Iglaków jak wszędzie mają opór, ale sporo też krzewów, bylin i popierdółek Chyba w swoim wątku pisałam o cenach, które mnie powaliły na trasie Lębork-Rumia. To Bolszewo fajne
antracyt 08:05, 08 cze 2022

Mgduska napisał(a)
"Tylko róże", he he, u mnie nawet pąków nie ma na niektórych. Lwie paszcze podpędzone, szklarniowe Ale faktem jest, że kwitłyby już dawno wszystkie, bo pąki miały jeszcze w domu, ale je przycięłam, żeby nie przekwitły wszystkie naraz w maju. Kto to słyszał - kwitnące w maju lwie paszcze Bardzo mi się w tym roku udały sadzonki

Za to do cynii to już tracę cierpliwość, one w ogóle nie chcą mieć takich kolorów, jak na opakowaniu - jedna jest wściekle pomarańczowa, druga wściekle różowa, a miały być same pastelowe.

Będę mieć za to sporo baldaszkowych, w tym roku mam całkiem udane wysiewy domowe

Za moment wyjadę na tydzień, mam nadzieję, że po powrocie czekać będą na mnie w ogrodzie same pozytywne niespodzianki

Cynie to często tak mają. W zeszłym roku wysiałam miniaturowe łososiowy i część z nich była sporo wyższa i ostro pomarańczowa. W tym roku mam Cresto Peaches&Cream, ciekawe ile tu się niespodzianek trafi

Odpoczniesz sobie tydzień od ogrodu, a jak wrócisz to padniesz z wrażenia Teraz wszystko się zmienia w tempie ekspresowym.

Moje wysiewy wszystkie wzeszły, trafiły na rabaty i okazało się, że mogłam niektórych naprodukować 2x więcej.
Mgduska 08:24, 08 cze 2022

Magara napisał(a)

Fajne mają głównie ceny - tak jak pisałam - przedcovidowe Szukałam krzewu, który by mi przesłonił jedną dziurę na sąsiada, który "jeszcze" się nie buduje. Myślałam o dereniu, wyszłam z krzewuszkami. W dobrej cenie Iglaków jak wszędzie mają opór, ale sporo też krzewów, bylin i popierdółek Chyba w swoim wątku pisałam o cenach, które mnie powaliły na trasie Lębork-Rumia. To Bolszewo fajne

Dla mnie częścią urlopu idealnego byłoby odkrywanie nowych szkółek,a trafienie jakiegoś skarbu w takim miejscu i powrót do domu z łupem, to już pełnia frajdy Zdarzało mi się już nawet jeździć w góry z różami, bo róże były po drodze, a potem przez tydzień zdobiły zewnętrzny parapet
Wejherowo mamy takie nie do końca zwiedzone, a dobry obiadek tam jedliśmy, czuję, że Bolszewo wcale nie jest takie niedostępne
Mgduska 08:30, 08 cze 2022

antracyt napisał(a)

Cynie to często tak mają. W zeszłym roku wysiałam miniaturowe łososiowy i część z nich była sporo wyższa i ostro pomarańczowa. W tym roku mam Cresto Peaches&Cream, ciekawe ile tu się niespodzianek trafi

Odpoczniesz sobie tydzień od ogrodu, a jak wrócisz to padniesz z wrażenia Teraz wszystko się zmienia w tempie ekspresowym.

Moje wysiewy wszystkie wzeszły, trafiły na rabaty i okazało się, że mogłam niektórych naprodukować 2x więcej.

Ciężko utrafić Lwie paszcze obrodziły mi nadzwyczaj dobrze, gdzie siałam zeszłoroczne nasiona i zupełnie się tego nie spodziewałam. A kukurydzę siałam ostrożnie i mam tylko dwie sadzonki, bo tylko dwie wzeszły. Może jednak lepiej siać więcej i potem obdzielać znajomych - trzeba to sobie, Zuza - zanotować w kajeciku
A czego masz niedosyt?
Iwona100 08:39, 08 cze 2022

Dziękuję Ci za odpowiedź o Lagunie . Bardzo przyda mi się fotka ,jak ją przycięłaś.Zawsze mam trochę z tym problem .
Masz piękny różnorodny ogród. Życzę udanego wyjazdu .