Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 08:40, 19 lip 2022

Kordina napisał(a)
Ja też się napatrzyłam, cudnie jest po prostu. Nie wiedziałam, ze wiewiórki rozmnażają się przez pączkowanie, była jedna, są dwie
Pan ropuch bierze prysznic, a Ty go tak "podglądowywujesz"
Zazdraszczam wiewiórek

Ropuch zdecydowanie jest miłośnikiem kąpieli. Mam nadzieję, że jego obecność sprzyja utrzymaniu wilgoci w ziemi
Wiewióry działają terytorialnie, ta 'nasza' przegoniła obcą, nakrzyczała na nią i wróciła do 'swojej' karmy Co tydzień zjada 2/3 pojemnika ziaren słonecznika.
Mgduska 08:54, 19 lip 2022

Magara napisał(a)
Ty nie wiesz gdzie się podziało lato???
Ja po tych zdjęciach mam wrażenie, że ono się u Ciebie właśnie okopało
Wszystko kwitnie, róże cudne, kolorów wszelkich masa (choć czarności są zdecydowanie na podium alternatywnym ), busz jest, zwierzyna jest, zbiory są

Tylko usiąść i nad ułomnością własnego ogródka zapłakać...

Pomoponella - cudna Ja nie wiem jak się można jej czepiać Różowa jest, pańciowa, pomponowy ma śliczne - no róża różana

Co dzień ubolewam nad ułomnością swojego ogródka, zwłaszcza nad jego wielkością (małością), na co już w ogóle nie mam wpływu, czyli ubolewam całkiem bez sensu. Możemy więc sobie wespół zapłakać

Lato jest do bani. W weekend zamierzałam się kąpać w jeziorze, ale nawet do niego nie podeszłam. Ze swetrami się przeprosiłam. Nie lubię upałów, ale obrażona jestem. W sobotę siąpiło z przerwami, najgorszy rodzaj deszczu - moczy liście, a ogrodnikowi nie daje popracować. Tyle że budkę z narzędziami uporządkowałam. Sama wiesz, u Ciebie jest podobna pogoda.
Kasya 09:27, 19 lip 2022

Mgduska napisał(a)
Jeszcze jedna rezydentka - zadomowiła się w szklarni, w korzeniach dyni, t przy wylocie rurki nawodnienia

PLONY

Spryciara
Lubie ropuchy fajnie się zagrzebuje w lisciach
Roocika 10:34, 19 lip 2022

Pogoda w weekend była fatalna, ale mnogość kolorów w Twoim ogrodzie w ogóle nie sygnalizuje braku lata.
Znaczy stary wiewiór przegonił nowego czy przygruchał go towarzystwa?
Juzia 13:24, 19 lip 2022

No nie...
Kwiatki kwiatkami...
ale...
ODDAWAJ JEDNĄ RUDĄ!!!!

antracyt 13:41, 19 lip 2022

Zaglądam, fatalnego lata na zdjęciach nie widać. Ropuszka urocza
Ja w tym roku zaliczyłam kąpiel w jeziorze, niezbyt ciepłym, ale przyjemnym i nawet SUP nadmuchałam
Od dzisiaj masz powrót upałów, jeszcze się zdążysz w jeziorze wymoczyć
Mgduska 14:37, 19 lip 2022

Roocika napisał(a)
Pogoda w weekend była fatalna, ale mnogość kolorów w Twoim ogrodzie w ogóle nie sygnalizuje braku lata.
Znaczy stary wiewiór przegonił nowego czy przygruchał go towarzystwa?

Młody, ale zasiedziały Jeden wyraźnie czuje się u siebie i wytłumaczył to drugiemu, co drugi bardzo szybko pojął.
Mgduska 14:38, 19 lip 2022

Juzia napisał(a)
No nie...
Kwiatki kwiatkami...
ale...
ODDAWAJ JEDNĄ RUDĄ!!!!

Oddam, ale odbiór osobisty.
Mgduska 14:41, 19 lip 2022

antracyt napisał(a)
Zaglądam, fatalnego lata na zdjęciach nie widać. Ropuszka urocza
Ja w tym roku zaliczyłam kąpiel w jeziorze, niezbyt ciepłym, ale przyjemnym i nawet SUP nadmuchałam
Od dzisiaj masz powrót upałów, jeszcze się zdążysz w jeziorze wymoczyć

Jak to nie widać - ani jednego leżaczka rozstawionego, ani kawałka gołej łydki na zdjęciach. Zimno. Dalie się zatrzymały.
Na supa M. się czaił, ale nawet nie zabrał ze sobą nad jezioro.
No dobrze, dzisiaj jest cieplej, daję latu jeszcze jedną szansę. Ale urlop mam dopiero w sierpniu, więc poproszę ciepło do końca sierpnia.
Mgduska 18:07, 19 lip 2022

Zuza, dla Ciebie Sahara

I trochę detalu z łikendu:
Powojnik Julka, który podmarzł mocno na przedwiośniu, już myślałam, że jest po nim - ale odbił od zera i kwitnie

hosta June