Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 20:49, 13 maj 2023

Kasya napisał(a)

No patrz… a u mnie werbena zniknęła i chyba się nie wysiala
A skad wiesz ze to werbena ?

Już miałam takie siewki w poprzednim roku
Magara 23:17, 13 maj 2023

Helen napisał(a)

Daga, liście zostawiam, tak to wyglądało jeszcze dzisiaj rano

Teraz już wystają kilkucentymetrowe (2-4 cm) kikuty.
Z werbeną jeszcze czekam, jak będzie większa szybciej pójdzie wyrywanie.

Co tu dużo mówić - koszmarny widok tak czy siak Zastanawiam się jak przestać kochać tulipany W czasach przed-działką - to były moje ulubione kwiaty
olciamanolcia 07:54, 17 maj 2023

Magara napisał(a)

Co tu dużo mówić - koszmarny widok tak czy siak Zastanawiam się jak przestać kochać tulipany

Wiodok okropny- u mnie zaczyna się taki w pasie gdzie mam tulipany EE. Jeszcze pod grabami będe miała taki 7-metrowy widok nędzy i rozpaczy
Tulipanów nie da się nie kochać
Helen 20:58, 17 maj 2023

Magara napisał(a)

Co tu dużo mówić - koszmarny widok tak czy siak Zastanawiam się jak przestać kochać tulipany W czasach przed-działką - to były moje ulubione kwiaty

Daga, oj na chwilę tak jest, z daleka nie widać, wszędzie już rosną zamienniki
Dzisiaj już wycięłam sporo brzydkich liści, resztę wytnę w przyszłym tygodniu
Helen 20:58, 17 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)

Wiodok okropny- u mnie zaczyna się taki w pasie gdzie mam tulipany EE. Jeszcze pod grabami będe miała taki 7-metrowy widok nędzy i rozpaczy
Tulipanów nie da się nie kochać

To prawda, tulipanów nie da się nie kochać
Margerytka40 21:59, 17 maj 2023

Jaki znajomy werbenowy widok. Mnie pokonało jej pielenie i powiedziałam nie. I tak siewki jeszcze po dwóch latach znajdowałam gdzieniegdzie. Nawet w zeszłym roku przy kompostowniku. Gdybym mi
Ała mały ogród pewnie bym jej darowała ale przy powierzchni u mnie czas jest na wag~ złota i spędzanie całego dnia na wyrywaniu tylko werbeny odebrało mi skutecznie radość z jej posiadania
Dorii 23:59, 17 maj 2023

Zupełnie nie rozumiem problemu z siewkami werbeny. Chciałabym mieć ich więcej. W tym roku chyba zbiorę nasiona i wysieję do donicy bo siewek u mnie z roku na rok mniej.

Helen, hakonka od ciebie to jaka to? Nie pamiętam już co to za ona miała być. :⁠-⁠D
Mgduska 08:25, 19 maj 2023

Magara napisał(a)

E, bo takie to ja już bym wyjęła z ziemi, chlorofilu nie mają, to wg mnie można. A tulipany są wspaniałe i niezastępowalne.
Muvota to też moja ulubiona odmiana
April 13:13, 19 maj 2023

Helen napisał(a)

I sryliony siewek werbeny, ehhh…

Chciałabym tak mieć
Helen 08:43, 20 maj 2023

Margerytka40 napisał(a)
Jaki znajomy werbenowy widok. Mnie pokonało jej pielenie i powiedziałam nie. I tak siewki jeszcze po dwóch latach znajdowałam gdzieniegdzie. Nawet w zeszłym roku przy kompostowniku. Gdybym mi
Ała mały ogród pewnie bym jej darowała ale przy powierzchni u mnie czas jest na wag~ złota i spędzanie całego dnia na wyrywaniu tylko werbeny odebrało mi skutecznie radość z jej posiadania

Asia, a wiesz że w tym roku takie same myśli mnie naszły? Chyba ją usunę, bo to wyrywanie siewek, które muszą wyrosnąć na około 5 cm, żeby je lepiej wyciągnąć, mnie dobija. Werbena i tak pojawi się w kolejnym roku, nawet gdyby mi się wydawało, że 120% usunęłam