Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 08:44, 20 maj 2023

Dorii napisał(a)
Zupełnie nie rozumiem problemu z siewkami werbeny. Chciałabym mieć ich więcej. W tym roku chyba zbiorę nasiona i wysieję do donicy bo siewek u mnie z roku na rok mniej.

Helen, hakonka od ciebie to jaka to? Nie pamiętam już co to za ona miała być. :⁠-⁠D

Jakbyś mieszkała bliżej, to już byś dostała ziemię z siewkami

Myślę, że macra.
Helen 08:47, 20 maj 2023

Mgduska napisał(a)

E, bo takie to ja już bym wyjęła z ziemi, chlorofilu nie mają, to wg mnie można. A tulipany są wspaniałe i niezastępowalne.
Muvota to też moja ulubiona odmiana

Mnie się nie chce wyciągać cebulek z ziemi. Są takie odmiany tulipanów, które pomimo złego traktowania (nieodmładzania), rosną doskonale
Ale niektóre straszą tylko liśćmi i innego pożytku z nich nie ma
Helen 08:48, 20 maj 2023

April napisał(a)

Chciałabym tak mieć

Nie ma czego zazdrościć, wierz mi
Anda 08:55, 20 maj 2023

Dlatego werbeny u mnie nie mam. Koleżanka z pracy chciała mnie obdarować siewkami, ale podziękowałam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 09:05, 20 maj 2023

Anda napisał(a)
Dlatego werbeny u mnie nie mam. Koleżanka z pracy chciała mnie obdarować siewkami, ale podziękowałam

Jak kwitnie, jest rewelacyjna, ale te siewki, ehhhh…,,
Dorii 12:47, 20 maj 2023

Helen napisał(a)

Jakbyś mieszkała bliżej, to już byś dostała ziemię z siewkami

Myślę, że macra.

Za pewne jak się ociepli to co nie co siewek znajdę ale że utrapienie z niej to nie wierzę :⁠-⁠P

Razem z supertuniami kupiłam sześciopak minuaturowej werbeny. W tym roku ona będzie cieszyć oko a na przyszły rok sobie wysieję.
Ciekawe czy ta niska odmianowa też taka płodna by u was była.

Hakone od ciebie puki co jest zielona ale ja się nie znam bo nie miałam żadnej do tej pory.
Mamie kupiłam strong Annabelle i tak sobie myslę że pasowała by do niej hakonka ale najlepiej jasna bo w ciemny kącie będzie. Chyba że mamie moje pomysły nie podpasuja :⁠-⁠P
Podskubałabym tej od ciebie ale jak makra to się nie podzielę:⁠-⁠P trudno ją dostać a Aureolę albo inną jasną kupię stacjonarnie bez problemu.
Helen 16:47, 20 maj 2023

Poczekaj z dzieleniem do następnej wczesnej wiosny (koniec marca) i zrób kilka sadzonek. Zobaczysz jak szybko będzie przyrastać.
Helen 16:49, 20 maj 2023

Taki widok z centrum Gdańska, 8 młodych
Kordina 21:38, 20 maj 2023

Światy równoległe są obok nas
Dorii 22:06, 20 maj 2023

Długo w Gdańsku będziesz? Mój ogród mało efektowny szczególnie o tej porze roku ale na kawę zapraszam :⁠-⁠D