Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Mgduska 08:54, 24 maj 2023

Potwierdza się, że trawa jest zawsze bardziej zielona u sąsiada Mnie się wydaje Gdańsk bardzo niezadbany pod względem zieleni w porównaniu choćby do Gdyni, drzewa są wycinane na potęgę, na ich miejsce sadzone lizaki w donicy. Ale miło, że chociaż Goście z zewnątrz znajdują powód do zachwytu, to znaczy, że nie jest tak źle.
Stare Miasto jest na południe od Głównego, razem z pomniejszymi kawałkami tworzą Śródmieście. Na Głównym coraz mniej jest stałych mieszkańców, są budynki, gdzie mieszkańcy to mniejszość, większość lokali jest wynajmowana, a przewijają się bardzo różne osoby, nie wszystkim przyjdzie do głowy, żeby zadbać o klatkę - bywa więc różnie.
Dobrze, że trafiliście do Oliwskiego, bo to rzeczywiście jedno z najpiękniejszych miejsc, bardzo lubię tam zaglądać. A tak w ogóle wszystkie piękne miasta świata są najpiękniejsze o słonecznym, wiosennym poranku, kiedy jest jeszcze pusto
Helen 21:45, 24 maj 2023

O tak, w poniedziałek zaraz po śniadaniu, przeszliśmy się uliczkami Śródmieścia i byliśmy zachwyceni miastem, ale i brakiem ludzi
Masz rację, że zawsze u sąsiada jest lepiej, ale miasto mnie zachwyciło architekturą, cegłą, drewnem, murem pruskim i klimatem bardziej artystycznym niż w Poznaniu
A Gdynia pozostaje w sferze marzeń, może nie tylko marzeń, na okres wakacyjny, małżonek lubi Puck, ja Półwysep Helski, więc kolejna miejscówka do zwiedzania gotowa
Magara 23:36, 24 maj 2023

Helen, bój się boga i bogów wszelkich żeby pchać się do Pucka czy na Półwysep w okresie wakacyjnym
Trzy dni spędzisz w korku i tyle zobaczysz
Helen 06:59, 25 maj 2023

No, to mnie przystopowałaś.
A ja już dzisiaj chciałam noclegów szukać
Mgduska 09:01, 25 maj 2023

Do Pucka można fajnie dojechać rowerem, albo dojść na piechotę od południowej strony, od Gdyni Nam się zdarza w sezonie skoczyć na rybkę Ludzisków co niemiara, ale na Półwyspie chyba więcej. Z drugiej strony - po sezonie Hel jest tak smutny i pusty, jakby wszystkich wywiało. Wg mnie wiosna jest najlepszą porą do zwiedzania wszystkiego. Latem to ja lubię zwiedzać wyłącznie lasy
Helen 20:46, 25 maj 2023

Magda, no i teraz osiołkowi w żłoby dano
Daga odradza, Ty nie zniechęcasz, co robić?

Chyba zaryzykujemy i pojedziemy.
Tak się nakręciliśmy na te klimaty, że trudno, najwyżej będziemy cierpieć i dopytywać Was gdzie mniejsze tłumy
Helen 21:14, 25 maj 2023

Czy to jest sadzonka kosmosa czekoladowego? Czy ktoś umie potwierdzić?
Bardziej mi przypomina dalię, stąd moja wątpliwość
Helen 21:18, 25 maj 2023

Czy ktoś zamawiał u KB supertunie Grande Lavender?
Wydaje mi się, że dostałam inne, nie są fioletowe, tylko żarówiasto fuksjowe.
Helen 22:23, 25 maj 2023

Zuza, dzięki za paprykę
Renia, dziękuję za przechowanie papryki
Ania, dzięki za transport
Magara 22:53, 25 maj 2023

Helen napisał(a)
Magda, no i teraz osiołkowi w żłoby dano
Daga odradza, Ty nie zniechęcasz, co robić?

Chyba zaryzykujemy i pojedziemy.
Tak się nakręciliśmy na te klimaty, że trudno, najwyżej będziemy cierpieć i dopytywać Was gdzie mniejsze tłumy

Ja bym bardziej na Magdzie polegała niż na sobie, bo to Jej klimaty i okolice
Ale jest rozwiązanie pośrednie - noclegi w Gdyni, zwiedzić Gdynię, a na ścisły Półwysep wycieczka pociągiem, ewentualnie stateczkiem (chyba coś jeszcze po zatoce pływa???) Samochodem - absolutnie nie Do Pucka można się samochodem przemęczyć - ale dalej bym nie ryzykowała Tym bardziej, że Wy pewnie wyjazd weekendowy planujecie