A znasz jakieś godne polecenia odmiany?
Jak będę w szkółce, to sprawdzę, czy to mi się opłaci, bo to miejsce z boku domu, przy ścianie bez okien, więc nie chciałabym inwestować w drogie iglaki, których nikt nie będzie podziwiał
Ponieważ rosą Ci laurowiśnie, to nie może tam być aż tak sucho. Laurowiśnia lubi wilgoć. Twoje ładnie rosną,a są w słońcu więc chyba nie jest tam tak sucho. Ja posadziłabym hortensje.
Kasiu, laurowiśnie rosną u mnie różnie, ale tam faktycznie są najładniejsze, bo dla wyrównania terenu nasypaliśmy sporo kupionej, niezłej ziemi. Niektórym chwastom też się tam podoba, dlatego pomyslałam, żeby wypełnić ta pustą przestrzeń roślinami, by ograniczyć chwasty. Hortensje są piękne, ale tutaj nie sprawdzą się jako wypełniacz/zadarniacz rabaty.
Też bym była za bodziszkiem, doda koloru i będzie szybki efekt. Seslerię też można dołożyć, ale ja bym dała jedną kępkę seslerii co parę sztuk bodziszków.
Sądząc bodziszki i seslerię licz się z tym ze będziesz musiała „ pielęgnować ” tę rabatę. Sadząc kosodrzewinę - będzie bezobsługowo i całkiem fajnie może to wyglądać .