Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój

Jola_M 22:53, 18 cze 2019

Kim napisał(a)

No i się doczekałam ładnie wszystko się komponuje ,ja też tak mam że jak już posadzę to rozmyślam że może za blisko wszystko dałam

ja to nazywam "syndrom pragnienia natychmiastowego efektu" a potem płacz, że za rok lub dwa wszystko trzeba ruszyć od nowa przypuszczam, że trawy i tak będę dzielić w przyszłym roku, bo zapotrzebowanie na preriową duże, więc posadzę teraz po trochu i może uda się wykorzystać w kolejnych latach.
Zana 23:01, 18 cze 2019

Jola_M napisał(a)

Hej, wzięłam KF standardowo, bo są wysokie i bardzo mi się podobają, tylko boję się tej rdzy, będę się im przyglądać. Co my wszyscy z tym czasem tak mamy? ciągle gonimy niewiadomo za czym... ale muszę przyznać, że jak oglądam Twoje zdjęcia to czas naprawdę na chwilę staje w miejscu dzięki Ci za to kochana

Och bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa.
KF na pewno "zjedzą" to co przed nimi rośnie. Ja miałam posadzone trzy sztuki co 50 cm i to było za mało.
Jola_M 23:14, 18 cze 2019

Zana napisał(a)

Och bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa.
KF na pewno "zjedzą" to co przed nimi rośnie. Ja miałam posadzone trzy sztuki co 50 cm i to było za mało.

no u mnie też coś koło 50cm, z przodu dziewanna, ale ona dwulatka, więc do tego czasu może rosnąć, a potem zostaną najwyżej same trzcinniki - jak będą zjadać to co dookoła to powyciągam albo pożegnam trzcinniki nigdy niewiadomo
makadamia 10:18, 19 cze 2019

ja też się melduję.

Preria dobrze rokuje
Anda 10:26, 19 cze 2019

Podglądałam Cię już parę razy z telefonu, ale że z telefonu nie piszę, to mi niestety potem umyka to, co myślę widząc fotki i wpisy

Nowa rabata mi się bardzo widzi. Uwielbiam dziewanny, byle nie żółte Będzie dobrze. Za blisko? Wg mnie jest ok. Po jakimś czasie tak czy siak musiałabyś dzielić byliny, a tak masz już natychmiastowy efekt. Ja tam wolę blisko niż daleko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaLangier 10:40, 19 cze 2019

Dzień dobry, też podziwiam rabatkę, bardzo fajnie wyszła podoba mi się połączenie przetacznika z seslerią jesienną
Jola_M 22:17, 19 cze 2019

makadamia napisał(a)
ja też się melduję.

Preria dobrze rokuje

super, że jesteś dzięki - będę konsultować dalsze plany
Jola_M 22:20, 19 cze 2019

Anda napisał(a)
Podglądałam Cię już parę razy z telefonu, ale że z telefonu nie piszę, to mi niestety potem umyka to, co myślę widząc fotki i wpisy

Nowa rabata mi się bardzo widzi. Uwielbiam dziewanny, byle nie żółte Będzie dobrze. Za blisko? Wg mnie jest ok. Po jakimś czasie tak czy siak musiałabyś dzielić byliny, a tak masz już natychmiastowy efekt. Ja tam wolę blisko niż daleko

Cześć Ewa mi też z żółtym nie po drodze za bardzo limonkowy na przełamanie jeszcze owszem, ale żółty jakoś mi nie pasi. Bardzo się cieszę, że zaglądasz - ja czaję się na tego maka wschodniego, którego u siebie masz, bo baaaardzo mi się podoba - będę musiała się za nim u nas rozejrzeć w sumie ja też wolę blisko, bo zawsze irytują mnie te puste masy ziemi na rabatach
Jola_M 22:22, 19 cze 2019

KasiaLangier napisał(a)
Dzień dobry, też podziwiam rabatkę, bardzo fajnie wyszła podoba mi się połączenie przetacznika z seslerią jesienną

o dzięki Kasiu fioletowy + limonka to fajne połączenie. Zresztą za chwilę pokażę zdjęcia z Wojsławic, gdzie rzeka seslerii, szałwi i przywrotnika przyprawiła mnie o zawrót głowy
Jola_M 22:35, 19 cze 2019

Dziewczyny (i chłopaki ) - teraz pasiemy oczęta fotograf ze mnie średni, ale mam kilka zdjęć z Wojsławic - mam nadzieję, że będzie Wam się podobać.

I może tak tematycznie zrobię.
1. Metaloplastyka w różnym wydaniu się pasą zwierzątka

cdn.