Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 04:56, 16 gru 2019

Jola dziękuję. Okien dachowych nie zrobiłam. I kominka. Mam nadzieję że będzie dobrze. Heh.
Niech się już kończy ten bałagan. Pozdrawiam
popcorn 10:16, 16 gru 2019

Jezu jaka masakra od rana.

Dostawa wełny przyszła, gość podobno nie policzył vatu i sprzedał mi ją bez vatu, więc chce teraz żeby mu dopłacić...
Do gazowni niemożliwość się dodzwonić, choć udało mi się uzyskać numery bezpośrednie i nazwiska ludzi którzy montują liczniki, więc to już coś.

Gość od wiaty się zjawił, alleluja, poprosiłam żeby pokończył i się z nim rozliczę. Mam nadzieję.
Cieszę się że nie będzie robił płytek bo to ten z gatunku coś spieprzę a potem będę próbował z tego wyjść i jakoś to będzie. Ociepleniowcy narzekali na jego obróbki blacharskie dachu, ustalili że popoprawia tydzień temu.

Dzisiaj do mnie dzwoni że jak ja sobie wyobrażam poprawki jak ocieplenie jest zrobione. No do cholery to nie moja wina że nie było pana cały tydzień, a coś ustaliliście chyba wtedy, tak? To może zróbcie tak żeby było dobrze?
Dwie ekipy na budowie i jedna na druga zwala. Ten twierdzi że dali za mało styropianu, ci mówią że dali tyle ile było ustalone (20 cm), a że blacha wystaje dalej to nie ich problem. No oczywiście nie ich tylko mój.. no do cholery.. heh.

Generalnie mają kończyć dzisiaj wszyscy. Za ocieplenie i tynki zapłaciłam. Za wiatę zapłacę jak obróbki blacharskie będą zrobione tak że będzie ładnie.

Ekipa od ocieplenia i sufitów działa od rana. Zawieźli mi płytki i graty do łazienki. Nie wiem czy te chłopaki od płytek są czy nie, nie mam czasu sprawdzać dzwonić, mam nadzieję że są.
Wełna dostarczona, profile, śruby itp pod karton gipsy dzisiaj przyjadą. Kartongipsy mocujemy za jakiś miesiąc, ale ocieplenie będzie gotowe i konstrukcja pod nie dość szybko

Gaz niech puszczają bo trzebaby tam grzać zamiast tylko wietrzyć...
popcorn 19:27, 16 gru 2019

Nie ma to jak przesadzać rośliny do większych doniczek. W połowie grudnia. W kuchni. Bo na zewnątrz za zimno. I kupowanie na wyprzedażach w czarny piątek. Buahaha

W sypialni będzie materac póki co. Bo na nic innego mnie już nie stać. Haha
tulucy 19:55, 16 gru 2019

popcorn napisał(a)
N

Trendy będzie
Gardenarium 20:46, 16 gru 2019

Palety plus materac Ale powiem, że ja na materacu spałam ze 2 lata i jakoś nie narzekaliśmy.Ważne żeby był wygodny, nie za cienki

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 21:00, 16 gru 2019

popcorn napisał(a)
Nie ma to jak przesadzać rośliny do większych doniczek. W połowie grudnia. W kuchni. Bo na zewnątrz za zimno. I kupowanie na wyprzedażach w czarny piątek. Buahaha

Zrób łóżko z palet
link
popcorn 21:11, 16 gru 2019

Hehe pozdrawiam Was palety mam, a jakże
yolka 22:01, 16 gru 2019

Też spałam na materacu Ja mam podobne, nawet bez przesadzania czasem
popcorn 05:57, 17 gru 2019

Haha

Dziś robią się zabudowy karton gips toalet. Ocieplenie poddasza. Skończone są tynki zewnętrzne i ocieplenie. Parapety. We czwartek przychodzi elektryk puścić prąd w domu, zainstalować gniazdka i zawiesić oprawki w każdym z pomieszczeń żeby można było pracować po 16tej bo wtedy robi się ciemno. W przyszłym tygodniu mam wolne i malujemy

Wypożyczalnia ma osuszacz, na dwa tygodnie go biorę, mam nadzieję że będzie wydajny. Dziś jadę po fugi do płytek i rurkę elastyczną żeby połączyć osuszacz z kanalizacją żeby nie trzeba było wylewać wody ze zbiornika.

Molestuję też wykonawcę od gazu. Okazuje się że czekają na geodetę który zaznaczyć musi miejsce przyłącza na mapce. Dwa tygodnie do montażu licznika. Akurat kiedy podłoga powinna pozwolić na włączenie ogrzewania. Przed świętami jeszcze hydraulik powinien powiesić piec za który zapłaciłam w ubiegłym tygodniu. Jak wszystko wyschnie wieszamy karton gipsy na suficie i kładziemy panele i przeprowadzka
popcorn 12:32, 17 gru 2019

Bilety do Gruzji za 39 zł. Może by tak na narty na tydzień wyskoczyć, po budowie?