Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Basilikum 17:03, 02 sty 2020

ale fajnie miesiac szybko zleci
popcorn 18:11, 02 sty 2020

Zobaczymy jak wyjdzie

Może taki zlew, powinien się wtopić w betonowy blat?
Kompozyt, pamiętam że były drogie, ten 228 zł kosztuje.

Churros zrobiłam właśnie, komu komu

renatamama3 18:29, 02 sty 2020

popcorn napisał(a)
Słonko świeci! Jutro skończę gruntować ściany, może druga warstwa bo kupiłam o wiele za dużo gruntu. Chyba że znajdę rachunek to go zwrócę?

Ktoś przerabiał ograniczenie praw rodzicielskich może? Bo mnie krew zaleje kiedyś. Jak to utnę to życie będzie całkiem znośne, nic mnie nie wkurza, wszystko pod kontrolą prócz tego... Niemniej kolejna rozprawa się przyda żeby potrząsnąć kimś może...

Czekam na wyceny mebli, zamawiam i czekam. I ścigam hydraulika żeby odpalał ogrzewanie

Karola gratuluję postępów, w nowym roku życzę żeby wszystko było tylko z górki. A jeśli chodzi o ograniczenie praw to może jakiś adwokat? Mojej koleżanki były sam chciał cwaniak, poprosił sąd ,aby dzieci nie miały jego nazwiska, bo on już nie chce dzieci, sędzia mu ograniczyła do chyba 15 roku życia, żeby sama mogła decydować o paszporcie, wycieczkach itp, i się uśmiechnęła z tekstem, alimenty i tak pan musi płacić, dzieci mają jej nazwisko.
yolka 18:49, 02 sty 2020

Karola zazdrościmy Ci samostanowienia o Sobie, a Gabi sama dokona oceny... - już wkrótce.
nicol21 19:51, 02 sty 2020

popcorn napisał(a)
Słonko świeci! Jutro skończę gruntować ściany, może druga warstwa bo kupiłam o wiele za dużo gruntu. Chyba że znajdę rachunek to go zwrócę?

jak placiłaś kartą to nie musisz mieć paragonu. wez wydruk z tym debetem i pokaż im w sklepie i każ szukać tego paragonu i zwróć nadwyżkę.

Ostanio nawet tak tutaj robiłam w MM bo mi się toster zwalił i mimo że drogi nie był to nie chciało mi się rezygonować z gwarancji.
Prawo europejskie i sklep ma obowiązek z tego co wiem.

idziesz do przodu jak burza!
czekam na wersję ostateczną mebli kuchennych. fajnie będzie.
szuflady to jest to! Kiedyś też tak będę robić .
Jedynie szafki wysokie z półkami na talerze, żeby nie musieć się schylać jak obecnie.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 20:26, 02 sty 2020

Dziękuję Dziewczyny!!!

Renia na to wygląda że mój ex potrzebuje kolejnego spotkania w sądzie żebym mogła wyegzekwować postanowienia sądu poprzednie... Heh masakra. Może tym razem zapamięta.

Jola mam nadzieję, zobaczymy...

Ewelina dzięki! W takim razie spróbuję je oddać, choć paragon pewnie mam.
Czekam na wycenę mebli. Żadnych wizualizacji 3D itp, więc okaże się jak wyjdzie już na żywo

Jutro powinien przyjść ten zlew do casto, jeszcze sobie przymierzę kolor blatu do niego a potem jak go kupię to przekażę chłopakowi od kuchni żeby mógł wyciąć otwór i zamontować go od razu.

W zabudowie wysokiej są szafki, otwierane drzwi, ale w środku wysuwane szuflady do poziomu wzroku ok 1.6m. wyżej półki. Powinno być dobrze.

Buziaki!!!
Konieczki 20:31, 02 sty 2020

popcorn napisał(a)

hejka! Najlepszego! Dookoła domu wkopane są rury które odprowadzać będą deszczówkę do zbiornika. Wiata czeka na powieszenie rynny i spust będzie też do tego systemu.

buziaki

No i mi ulzylo, bo szkoda by takiej pieknej elewacji
Dom skradl moje serce, uwielbiam prostote
Konieczki 20:35, 02 sty 2020

Dkczytalam o ex... Czasem rece opadaja, kurde wierze ze sie uda Ci to rozegrac po twojej mysli, trzymam kciuki
Katte 21:35, 02 sty 2020

Cześć, cześć !
Pogoniłaś do przodu że musiałam sporo ogarnąć i doczytać ...he he
Na wstępie ...
Wszystkiego Naj , pomyślności na budowie i w życiu osobistym.
Zdrówka , hajsu jak lodu , i co tam dusza pragnie ;-*

Co do ExM , jeżeli czegoś potrzebujesz konkretniej , pisz priv, pomogę - sama jestem z wykształcenia prawnikiem, i mam znajomych w sądzie Wydział Rodzinny , podpowiem co z czym się jje .

Miałam trochę zawirowań ostatnio bo zaczęłam nową pracę, a w wolnych chwilach na zlecenie robię różne rzeczy z papieru ( zaproszenia ślubne ,kwiaty , winietki itd mam duszę artysty hehe

I tak mnie koleżanka cisnęła ze musiałam zarywać prawie noce ...

Twój pomysł na wykończenie bardzo mi sie podoba , mamy podobne gusta ;-P
U siebie nie mam wiszących szafek żadnych wszytsko w szufladach pod blatami .
Indukcja w kolorze beżu Electroluxa , świetnie zgrywa się z drewnem , i super do czyszczenia . Polecam , ogólnie nawet innej marki . Ogólnie nigdy nie miałam - ale miałam dość opalonych od gazu garnków i patelni .
Piekarnik zwyczajny czarny z Ińoxem , bez polotu ale nie jestem wirtuozem w kuchni , wiec na podstawowe zachcianki wystarczający .

Kupiłam wszytsko jednej marki bo była akcja ze zwrotem do 10 %za zakup min 3 urządzeń
To akurat płyta , zmywarka , i piekarnik

Następnie co do mebli , wieszać sie na szafkach nie będziesz wiec wystarczą zwyczajne ciut lepsze , moze nie od razu Blum jak mówisz , No moja kuchnia jest właśnie w Blumie , mieliśmy juz wybraną osobę do mebli i okazało się ze robi tylko na Blumie . Więc przystaliśmy , ale i tak musiałam ją okroić bo wycenę miałam na 15.000 to z butów mnie wyrwało , i do 9000 zeszło
Zeby przełknąć . Zrezygnowałam z szaf CARGO , ale kiedyś je dorobię

Także kibicuję , i jestem juz na bieżąco i będę.
Znajdzie sie juz więcej czasu żeby byc tu
Uffff ......buziaki

popcorn 06:40, 03 sty 2020

Asiu, Kasiu, dziękuję!

Najlepszego dla Was też!

Szaf cargo nie chcę, choć tato mógłby je w hurtowej cenie kupić. Mama ma dwie wyjeżdżane szafki, obciążone już takie fajne nie są. Ciężko jest je wysunąć i do tego musisz pamiętać że ostrożnie żeby szklane rzeczy z nich nie powylatywały.

Więc mam lepszy pomysł, otwierasz drzwi duże, a w środku wewnętrzne szuflady, każda wysuwana osobno. Ok w cargo fajnie bo widać wszystko od razu, ale zapomnij o cięższych rzeczach... A w wysokiej zabudowie to tych szuflad czy koszyków jest trochę, stąd rezygnacja z mojej strony.

Zaglądajcie, bardzo mi miło. I do tego podpowiadacie, ci bardzo pomaga

Kasiu piszę priv, dziękuję!