Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

sylwia_slomc... 19:40, 12 lut 2020

I teraz tylko żeby się dobrze mieszkało życzę bo już kciuki nie potrzebneJuż ostatnia prosta z przeprowadzką
popcorn 21:57, 12 lut 2020

Młoda ma skręcone łóżko. Śpimy dziś razem, moje skręcimy jutro wieczorem
Drzwi w większości pomontowane. Krawężniki na zewnątrz się robią. Jak się poprawi pogoda to skończą chłopaki ogrodzenie i krawężniki i znikną. Nie mogę się doczekać bo co pierdoła to dodatkowe 50 zł, 500 zł, a dziś hicior, 2 tysiące za poprawki odpływów i rynien jutro to oprotestuję ale jak znam życie to guzik z tego wyjdzie. Niech kończą i spadają bo mam dość.
I tak, nie mogę doczekać się wiosny

Pozdrawiam!

Dziękuję wszystkim

Bratka 23:10, 12 lut 2020

Dzieła jesteś bardzo, przyjemnie się czyta życzę wszystkiego dobrego w nowym domu
zawitka 06:47, 13 lut 2020

No i w nowym domku jesteś super Babką dzielną operatywną Brawo Pięknie wszystko wygląda---a to okno w kuchni !!!!!!BRAWO Niech Wam się dobrze mieszka .

Ech---- co by te Chłopy bez nas zrobili
popcorn 08:09, 13 lut 2020

Dzięki. Komputer mi padł. Biurko dojedzie może jutro. Młodej, będę pożyczać póki się nie dorobię własnego

Na razie na wariackich papierach, usiłuję się skupić na pracy z ekipa za drzwiami Ale niedługo pokończa mam nadzieję i znikna i moje konto bankowe też zacznie mieć jakieś plusy z czasem, może

Dziś wieczorem skręcamy moje łóżko, będzie elektryk pokończyć i kuzyn kłaść panele, salon tylko został, ale w jeden dzień nie zrobi. No i najpierw chciałabym żeby pokleił listwy, żeyb pokoje były ogarnięte. Wczoraj myłam tam podłogi, drzwi pozamykane, a i tak się kurzy...

ale do przodu. Kupiłam szafę i dwie komody, przyjada w przyszłym tygodniu.Stad potrzebuję listwy na podłogach.

Miłego dnia!
AgataM 10:25, 13 lut 2020

Gratuluję!!!!!!Dom śliczny. Łazienką się zachwyciłam.
Zuch Kobietka
nicol21 11:12, 13 lut 2020

no i komputer do tego. Dasz radę!
a czemu rynny trzeba poprawiać? to inna ekipa jak mniemam? booosze, spartolić to każdy potrafi.
Ale już bliziutko, coraz bliżej z każdym dniem walki.
Gość od przeprowadzki przegiął i tylko życzyć mu żeby karma wróciła do niego. A potem zapomnieć i nie tracić czasu ani emocji na takiego gościa.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 11:21, 13 lut 2020

W kółko coś. Przed chwila zamawiałam 46 krawężników. Jak się można pomylić o 46 krawężników?

Płyty karton gips... zostało mi 20 sztuk. Serio sama sobie mam liczyć ile czego trzeba?

MASAKRA. Jak ja bym tak pracowała, to powiedzmy sobie szczerze już bym nie pracowała.

Rynny... temat rzeka...
W projekcie schowane pod elewacja. Więc na etapie budowy puszczone po murze. Na etapie ocieplania okazało się że trzeba je odsunać bo to czyste mostki termiczne i pod nie musi być przynajmniej 10 cm styropianu. Wykonawca od elewacji w ogóle nie chciał robić schowanych rynien, więc ok stanęło na tym że będa na wierzchu. Poodkręcaliśmy je, 200 zł dopłaciłam za dywagacje i kombinacje.
W międzyczasie nie miałam ani pół ekipy a miałam gościa od koparki na działce, wzięłam chłopaka wioskowego który mi wraz z koparkowym pozakopywał rury spustowe które miały łapać wodę z rynien i odprowadzać ja do zbiornika. Tylko że im krzywo wyszło, spusty w dwóch miejscach niekoniecznie tam gdzie potrzeba. Teraz kładziemy krawężniki więc to wszystko musi być połaczone i schowane. 2 tysiace.
Oprotestowałam, to mi wyskoczyli z dodatkowymi 46 krawężnikami. Jak będę za to jeszcze dopłacać to kogoś na suchej gałęzi...

kończcie prosze i żegnam i mam nadzieję nie zobaczę ich już nigdy...

heh.
Bog 14:28, 13 lut 2020

Nam wykanczali między innymi ludzie za wschodniej granicy mniej było próblemow niektóre błędy jednak wyszły po latach płytki w kuchni odpadły bo nie zrobili impregnacji wylewki
popcorn 14:34, 13 lut 2020

Różnie bywa. Generalnie siedzę sobie dziś usiłując pracować, patrzę przez okno i dumam.
Przedziwnie, dom zbudowany, piątka ludzi krząta się dookoła kładąc krawężniki. Ja im daję za to takie śmieszne zadrukowane papierki które umówiliśmy się że mają wartość...

Niech kończą bo mi się papierki skończyły a jeść trzeba. Młoda chce bilety na jakąś kawaliadę nawet nie wiem co to jest hehe