Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Magda70 09:19, 08 maj 2020

Kasya napisał(a)
A jakie masz piwonie ?
Kocham je ale niektóre uparcie nie kwitna
Zrobiłam dla nich nawet nowa mini rabatke

Kasia, mam podobne odczucia. Mam posadzonych kilka piwonii i już ze 3 lata ich nie tykam...i część kwitnie a część uparcie ma same lisćie
popcorn 09:24, 08 maj 2020

Zobaczymy za jakiś czas jak bedzie z piwoniami

Znalazłam gościa który ma trociny z tartaku. Hmmmm
Katte 10:19, 08 maj 2020

popcorn napisał(a)
Poszukam zrębków w takim razie! Cokolwiek tego typu żeby poprawić strukturę gleby docelowo i tłumić chwasty... dobry pomysł dzięki!

Szukaj zrębek bo z tymi trocinami różnie słyszałam.
Że niekoniecznie .
Jest na O. Wątek o tym

sylwia_slomc... 10:32, 08 maj 2020

popcorn napisał(a)
Zobaczymy za jakiś czas jak bedzie z piwoniami

Znalazłam gościa który ma trociny z tartaku. Hmmmm

Liściaste czy iglaste? to ważne bo iglaste pod kwasoluby liściaste pod wszystko inne możesz dać tylko jak świeże to posyp nawozami azotowymi lub zlej gnojówką z pokrzywy by nie zabierały roślinom. Z powodzeniem stosuje od 5 lat. Zmieniają się po dwóch trzech sezonach w piękną czarną próchnicę i rozluźniają ziemię, dobrze trzymają wilgoć pod spodem i łatwiej plewić
sylwia_slomc... 10:33, 08 maj 2020

Katte napisał(a)

Szukaj zrębek bo z tymi trocinami różnie słyszałam.
Że niekoniecznie .
Jest na O. Wątek o tym

Zrębki, a trociny jeden pieron, tylko frakcją się różnią Zrębki się dłużej rozkładają, a trociny po dwóch sezonach robią za naturalny nawóz
deszczowymaj 10:36, 08 maj 2020

Karola martwię się tymi jeżówkami jak cholera ..dopiero rano dostałam wiadomość ,że paczka ruszyła w drogę ..dopiero ?!! Kuśwa ona przez weekend pewnie na magazynie będzie leżeć

Pewna jestem ,że one po posadzeniu odżyją na bank ..ale przyjdą chlapcie straszne ..
yolka 10:37, 08 maj 2020

Hej. Jestem tu codziennie prawie, robi się piękny ogród, za rok dwa będzie co podziwiać. Po wizytach u Ciebie moimi myślami zawładnęły.... kury przeglądam oferty kurników. Jak dla nas 5 kur by wystarczyło, rozmnażać nie chcę więc bez koguta. Najwyżej wypuszczę za ogrodzenie to sąsiad (koguci) obskoczy kurki. Albo kupię od sąsiadki kilka jajek jak któraś z kur zacznie kwoczyć.

Może doradzisz coś w kwestii zakupu małego kurnika?

Twoje perowskie ruszyły, niech siedzą w doniczkach do puki będą tam musiały siedzieć

Perspektywa domu i otoczenia wieczorową porą piękna
popcorn 11:04, 08 maj 2020

Zobaczymy. Wolałabym grubszy materiał bo by się dłużej rozkładał. Niemniej 20 zł za kubik, powinno być tego sporo, zobaczymy!!!

Asia mam nadzieje że przyjda dziś jak nie to może jutro? To paczkomat czasem w sobote też dostaję smsa że dojechało To chwasty, przyjmą się! nie martw się

Jola dzięki! Mariolka zamawia dla siebie może i mi się uda jeśli koszty transportu mnie nie zabiją... Jeśli nie to zbudujemy sami.
Czytam od jakiegoś czasu o kurach kurnikach itp, uśmiałam się z kurzego sasiada buahahaha

Nie mogę się doczekać perovskii, mam dla nich miejsce, trawy nabierają masy które im chcę dac do towarzystwa Od Rodziców mam jeszcze conieco do przywiezienia. Niech to wszystko teraz rośnie

Piwniczkę macie boską miejsce pewnie tez sie znajdzie żeby przechować jedzenie i somę dla kur (ja kombinuję gdzie). Dawaj, czemu nie! Jesteście w domu... ja się zastanawiam jak bedę chciała gdzieś jechac będzie problem... najwyżej je zjemy buahahaha

pozdrawiam miłego weekendu!
deszczowymaj 11:22, 08 maj 2020

popcorn napisał(a)
To chwasty, przyjmą się! nie martw się

Oooo nieee Wypraszam sobie PszePani to nie chwasty !! To jedne z najpiękniejszych
popcorn 11:34, 08 maj 2020

Hahahaha Najpiękniejsze!!!