Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

yolka 17:54, 15 lip 2020

Kury przyczyniły się tym razem, że zamiast kiełbasy, mamy jaja wyborcze
daszum 18:35, 15 lip 2020

Karolina, raz na jakiś czas czytam Twój wątek cofając się do przeczytanych już stron, więc jestem na bieżąco od początku.
Byłam pod wrażeniem, jak pomimo trudności uporałaś się z budową domu i jestem pod wrażeniem teraz, z jakim rozmachem tworzysz swój ogród. Zastanawiam się skąd bierzesz siły na to wszystko.

Lubię czytać Twój wątek, bo jest tu wszystko - najczęściej wesoło a czasem poważne dyskusje.

Podziwiam i pozdrawiam
Anda 18:53, 15 lip 2020

Juzia napisał(a)

Pokazały się tak, ale ilość ich teraz jest spowodowana eksportem mięsa na całą Unię.
I najgorsze, że powstają blisko rezerwatów przyrody, puszcz, lasów, rzek i jezior.
U mnie co roku, gdzieś w okolicach jest skażenie wody pitnej E.Coli. Nie mówiąc o 'kwitnięciu' jezior. O zapachach nie wspominając. Mazury cud natury!

To już regulują przepisy danego kraju. UE nie zakazuje wprowadzać przepisów przyjaznych środowisku i zwierzętom Ogólnie nie ma też zakazu ochrony fauny i flory
Juzia, stwórz polską partię Zielonych, ekologiczną. Tu w Niemczech działa, siedzi w rządzie i ma coraz więcej wyborców.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 19:06, 15 lip 2020

Anda napisał(a)

To już regulują przepisy danego kraju. UE nie zakazuje wprowadzać przepisów przyjaznych środowisku i zwierzętom Ogólnie nie ma też zakazu ochrony fauny i flory
Juzia, stwórz polską partię Zielonych, ekologiczną. Tu w Niemczech działa, siedzi w rządzie i ma coraz więcej wyborców.

Nieee... ja nie typ działaczki/aktywistki
Za bardzo cenię sobie spokój
I nie lubię nikogo do niczego namawiać. Mogę tylko przekazać co wiem i liczyć, że cokolwiek dotrze.

Tylko czasem... na forum ogrodniczym... jakoś tak mi ujdzie i rozhulam się za bardzo

Agania 20:18, 15 lip 2020

Dobrze, że się rozhulałaś... w temacie ochrony środowiska warto trąbić
Juzia 21:39, 15 lip 2020

Agania napisał(a)
Dobrze, że się rozhulałaś... w temacie ochrony środowiska warto trąbić

<3

popcorn 22:19, 15 lip 2020

Dobranoc

Magda70 22:31, 15 lip 2020

Juzia napisał(a)

Nieee... ja nie typ działaczki/aktywistki
Za bardzo cenię sobie spokój
I nie lubię nikogo do niczego namawiać. Mogę tylko przekazać co wiem i liczyć, że cokolwiek dotrze.

Tylko czasem... na forum ogrodniczym... jakoś tak mi ujdzie i rozhulam się za bardzo

i dobrze.
Warto rozmawiać!
sylwia_slomc... 23:01, 15 lip 2020

popcorn napisał(a)
Byłoby fajnie żeby byo normalnie w tym kraju. Ale coraz bardziej widać że nie jest. I wielokrotnie już mi się wydawało że najlepiej byłoby zaorać i zacząć od nowa. No ale...
I pewnie się skończy tym że wyjadę zakosztować czy trawa rzeczywiście gdzieśtam nie jest czasem aby zieleńsza I zapracowac na godną emeryturę, jeszcze w końcu 20 lat...

Skupmy się na kurkach może. Ugotowałam im kaszy, zaraz przerwa na lunch, coś skubnę gapiąc się na nie

pozdrawiam!!!!!

Ha ha ha wyszło, że kurkom w kurniku skubniesz tej ugotowanej dla nich kaszy

Byłam dziś po zakupy spożywcze za 20 dkg wędliny ze średniej półki 7.50.....zgroza!!! Początkiem roku za tyle samo 2.50- 3 zł płaciłam
sylwia_slomc... 23:02, 15 lip 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Jolanko, w punkt! Nic dodać, nic ująć! Babcie też tak myślą, tylko są zwyczajnie zmanipulowane przez zdrowaśki i zawierzenia. No i ten wstyd przed sąsiadkami.

Ja się nie wstydzę o tym mówić, bo to jest prawda. Najprawdziwsza. Nie jestem owieczka w stadzie, zawsze miałam szpilki w łokciach. Pozdrawiam

Kocham Cię wiesz?