Jednak uważam, że wszyscy korzystamy. Jolanka rozwinęła temat. A pieniądze unijne napędzały koniunkturę w wielu branżach. (i oby dalej) I w temacie ogrodu -co wszystkich tu interesuje- również.
Ja wiem o co Wam chodzi dziewczyny. I zgadzam się, że Unia dała nam pieniądze na różne rzeczy. I większość ludzi jest zadowolona z tego faktu, bo żyje się lepiej - wygodniej.
Tylko... ja zadowolona nie jestem. Dla mnie rozwój cywilizacji, to śmierć dla natury.
I nie mowię o kanalizacji i wodzie pitnej... tylko o fermach przemysłowych, masowych opryskach, lotach niepełnymi samolotami z Warszawy do Krakowa, gdzie i tak każdy dorosły w tych czasach ma swój samochód, a kiedyś był jeden na całą rodzinę, tonach plastiku i zabetonowanych miastach. I można tak wymieniać i wymieniać. To jest już luksus, raczej niepotrzebny i jak bardzo szkodliwy dla środowiska. Gdzie jest granica 'rozwoju' ludzkości? Gdzie nas ten rozwój zaprowadzi?
Sami siebie powoli zabijamy. I większość powie, że woli żyć krótko a wygodnie?
To i emerytura nie powinna być potrzebna A nie sorry... będzie trzeba mieć na leki na starość, bo jedzenie w sklepach jest raczej toksyczne
Karolciu.... to nie o polityce! Wiesz, że mnie polityka w ogóle nie interesuje
Ja z dobroci serca