Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

sylwia_slomc... 23:10, 15 lip 2020

Juzia masz rację ludzie zabijają i niszczą Świat i naturę
popcorn 10:51, 16 lip 2020

Albamar przyszedł. Szkoda że prawie wszystko w P9. Ale urosną

BKosimkArt 10:54, 16 lip 2020

Ja cię jaki ekspres. Całkiem ładne już okazy. Urosną.
deszczowymaj 11:04, 16 lip 2020

Łałł super przesyłka sadzonki od nich rosną ekspresowo,także szybko nabiorą masy

basia3 11:06, 16 lip 2020

Wszystko w P9, teraz sprzedają, lub prawie wszystko. zamówiłam jeżówki w cenie po 13 zł. Normalnie u nas na giełdzie za taką cenę są rozrośnięte w dużych donicach, a tu miniaturki.
Anda 11:11, 16 lip 2020

Urosną, a przynajmniej nie będziesz musiała kopać dużego dołka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
popcorn 11:44, 16 lip 2020

Przynajmniej szybko i wszystko się zgadza. Sadzę w warzywniku, świeżo przekopany z obornikiem kawałek po bobie i groszku Niech rosną!

Dlatego chciałam kupić już, do jesieni będą dwa razy większe.
Krwiściąg widzę że już można podzielić buahahaha

Basia nie byłam na giełdzie wieeeeeki, nawet nie wiem jak to teraz wygląda czy w ogóle jest po co jechać? Zakupy online mają to do siebie że łatwo można znaleźć odmianę która nam pasuje. A na żywo trzeba mieć czas żeby jeździć, no i beznzyna też kosztuje. W szkółce na żywo byłam dwa razy w tym roku, po drzewa i teraz w ubiegły weekend też po kilka drzewek i krzewów. I tyle. Może po tą Amanogawę wrócę, ale to 40 km w jedną stronę i pół dnia z głowy. I to sobota, a weekendy lubię mieć wolne a na pewno nie przebijać się przez ludzi jadących na zakupy...

Pada. Nawet dobrze, bo wypadałoby już podlewać.

Miłego!
popcorn 11:45, 16 lip 2020

basia3 napisał(a)
Wszystko w P9, teraz sprzedają, lub prawie wszystko. zamówiłam jeżówki w cenie po 13 zł. Normalnie u nas na giełdzie za taką cenę są rozrośnięte w dużych donicach, a tu miniaturki.

Kupowałam jeżówki blade w bylinowym raju. Też ledwo co, choć w dużych doniczkach, ale 3 listki na krzyż... ewidentnie w produkcji jeszcze.... no ale mam nadzieję że szybko urosną!!!
Juzia 13:16, 16 lip 2020

Malutkie toto. Nie będzie co dzielić. Jak się na nich zdecyduje, to chyba po kilka sztuk jednak będę musiała brać

Driakiew Blue Note kupiłaś?
Czy mam zwidy?
popcorn 13:27, 16 lip 2020

Si. sztuk jedną
nie ma co dzielić prócz krwiściągu (który ciachnęłam na 3 buahahaha) ale kosztował 15 zł
Większość tych P9 po 6-7 zł, ukorzenione, i jest to co zamówiłam.

Dokładnie, 3 szt tego rozchodnika wzięłam, ma po 2-3 gałązki. Zanim coś będzie widać trochę minie

pozdro!