Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Katte 13:48, 19 lip 2020

Larwy bielinka , bleee ... u mnie też tylko patrzeć ucztują sobie na werbenie a na kapuście zostawią mi młode pokolenie .
Kurki napewno się nie obrażą za trochę białka heheh.
Bog 15:06, 19 lip 2020

Na roślinach mam różny zwierzyniec dodatkowo sąsiadka ma plage maczlika za chwilę beda u mnie na jarmuzu też mini robale w tym sezonie nie uda się bez chemii heh
yolka 15:31, 19 lip 2020

popcorn napisał(a)

Karolina, od tego lukrowanego cudeńka nasionka będą?
popcorn 16:12, 19 lip 2020

Kasia, u mnie to samo. Jedzą pyłek z werbeny a potem znoszą jaja na kapuście heh

Bóg ja nie pryskam, co zjedzą to zjedzą, mączlika też mam ale nie na wszystkim. Trzeba dobrze myć potem warzywa...

Jola, nasiona mam i Ci dam, patisony w kolorze białym, żółtym i zielonym. Hodowałabym wszystko tylko po co w smaku takie same

Ogarnęłam trochę chwastów, kury mają w czym grzebać. Przewróciłam też kompost, zaczyna się coś dziać pod spodem

Fajrant na dziś!

Fasola dobrze sobie radzi
Makao_J 18:58, 19 lip 2020

Dużo masz tych warzyw. Łatwiej chyba wyliczyć czego nie masz niż to co masz.

A widzę też że wszystko ładnie i zdrowo rośnie. Super apetycznie.
Bog 19:45, 19 lip 2020

Fasolka ładnie kwitnie to szparagowa?

Mączlik takich szkód narobił w kwiatach jednorocznych że są do wyrzucenia boje sie o swoje hortensje
Kasya 19:47, 19 lip 2020

popcorn napisał(a)
Kasia, u mnie to samo. Jedzą pyłek z werbeny a potem znoszą jaja na kapuście heh

Bóg ja nie pryskam, co zjedzą to zjedzą, mączlika też mam ale nie na wszystkim. Trzeba dobrze myć potem warzywa...

Jola, nasiona mam i Ci dam, patisony w kolorze białym, żółtym i zielonym. Hodowałabym wszystko tylko po co w smaku takie same

Ogarnęłam trochę chwastów, kury mają w czym grzebać. Przewróciłam też kompost, zaczyna się coś dziać pod spodem

Fajrant na dziś!

Fasola dobrze sobie radzi

Wszystko ci tak pieknie rosnie ze szok
Bog 20:12, 19 lip 2020

Fasolka ładnie kwitnie to szparagowa?

Mączlik takich szkód narobił w kwiatach jednorocznych że są do wyrzucenia boje sie o swoje hortensje
popcorn 21:46, 19 lip 2020

Fasolka to Jaś na suche ziarno.
Nie mam marchewki, bo mi nie wykiełkowała. Pietruszki ani selera nie używam zbytnio. Nie mam karczochów mimo prób. Chciałabym mieć. Chciałabym też melony i okrę, ale do nich przydałaby się szklarnia. W przyszłym roku spróbuję. Resztę chyba mam? Buahaha

Mączlika mam na kapustach, na spodnich liściach. Nie zauważyłam żeby coś robił prócz bycia do zmycia? Nie mam kwiatów jednorocznych, może bym się na coś skusiła ale był lockdown i całkiem mi pasowało siedzenie w domu

A tymczasem po weekendzie. Buuuuu

Cieszę się bo ogarnęłam sporo chwastów dziś. Ręce mam całe podrapane powyżej rękawic. Kury się cieszą, dawno tyle zielska różnorodnego nie dostały no i cztery jajka dziś były! Jupi

Miłego wieczoru i tygodnia!
popcorn 09:49, 20 lip 2020

Przesadzane jeżówki wyglądają dziś dobrze. Duża bryła i podlane, mimo temperatury nie cierpią chyba zbytnio. Musze ich pilnować teraz ale powinno być oki!

Zamówiłam sobie filtry i olej do autka, muszę się umówić na wymianę. Cudne słońce jest znowu, fajnie że jest letnia pogoda

Miłego dnia!!!