Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 14:32, 20 lip 2020

Juniorka całe wakacje poza domem. Z ojcem na Mazurach, teraz z dziadkami pod Augustowem, potem tydzień w siodle i potem 2 tygodnie na kolonii nad morzem (o ile nic się nie zmieni bo nadal waham się czy ją słać czy sobie odpuścić... ona jechać chce zwłaszcza że koleżanki jadą... zobaczymy, jeszcze 3 tyg.)

Podobno ma bon być od miłościwie nam panujących, wolałabym żeby nie było za to ceny znormalniały bo niedługo za to 500 zł będzie można kupić jedzenia na trzy dni max jak tak dalej pójdzie...

Tu mam stok południowy i całkiem niezłą ziemię, no i chucham i dmucham to i rośnie Plus zero większych drzew, prawie wszystko w słońcu. więc cieplej. Osłonięte od lasu na górce za działką. I sąsiadem i jego wielkimi świerkami z drugiej strony, starymsadem z trzeciej strony

Zbieram listę roślin których kura nie zje bez odgradzania specjalnego. Żywopłoty z grabu planowałam ale odpuszczam bo ciąć trzeba... posadziłam miskantów tabuny w charakterze wiatrochronów, ciacha się nisko wiosną i tyle... i na graby miejsca już nie ma ani siły, tak po prawdzie.

Tujek mam sztuk zero i nie planuję, wystarczy że sąsiedzi w całej wsi mają. Dzikie ptaszyny są dookoła i kradną jedzenie kurom, bo dookoła las i sady

Cukinie trudno zabić, jak się rozbujają to produkować będą

Dziś u nas ciepło znowu, 26 stopni. Czytam o numerkach covidowych w usa i Indiach i cierpnie mi skóra. Wybieraliśmy się do Czarnogóry która wtedy w czerwcu miała zero przypadków. Teraz ma więcej niż Polska a tylko 600 tys. mieszkańców. Siedzimy więc na dooopce proszę państwa.
A bilety do Bangkoku na grudzień za 1600 zł jak były tak som. Heh. Tylko trudno powiedzieć jak to będzie w grudniu i nie zamierzam 5 tys zł wydać i potem się zastanawiać czy cokolwiek dostanę z powrotem w razie odwołania i tego lotu... plus cholera wie co na miejscu... chciałabym żeby wszystko na powrót wróciło do normy, tyle że to chyba już niemożliwe... więc pracować trzeba i nie narzekać i korzystać ze słońca tutaj.

Pozdrawiam kosa Może krzewy nakryj??? starą firanką?

popcorn 15:09, 20 lip 2020

Haha znalazłam coś do klikania... na wrzesień, na tydzień, może? Sam przejazd byłby atrakcją dla młodej i spanie w pociągu

I ze dwa trzy dni w Pradze? Mój rodzaj wakacji-szwędania się, czemu nie

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/wakacje-2020-chorwacja-pociag-z-pragi-nad-adriatyk-sprawdzilismy-jak-wyglada/gctwcnv,07640b54
yolka 17:09, 20 lip 2020

poklikałam,.. ech...
popcorn 17:41, 20 lip 2020

Zrobię to kiedyś Jola haha nie wiem kiedy ale zrobię

Póki co...

hankaandrus_44 17:46, 20 lip 2020

No, Karola! Wpraszam sie na jajecznicę na pomidorach, czyli szakszukę.
Makao_J 17:47, 20 lip 2020

No niezłe masz zbiory.
Gosiek33 17:49, 20 lip 2020

Te jajka to chyba w ogrodzie u Ciebie rosną. Dopiero po jednym kurki cykały i to z miękką skorupką
deszczowymaj 19:10, 20 lip 2020

Mniamiiii
popcorn 19:27, 20 lip 2020

Hihi

A póki co atak werbeny na froncie

I magnolia ma pączek

A kury miały tydzień żeby zacząć nieść, bo byłby rosół

Bog 22:31, 20 lip 2020

Jak pięknie Ci wszystko rośnie Werbena budleja i jeszcze magnolia wszystko na różowo piieknie.
To hakone już taka duża ho ho ho?
Zdjęcie kurek z burakami bardzo ładnie Ci wyszlo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies