Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 07:37, 22 lip 2020

Kasia nie mam takiej werbeny, chętnie spróbowałabym Wysiałam werbenę hastata, zobaczymy!

Kasia nie rozśmieszaj mnie. Mam z 50 pomidorów, wszystkie mają zarazę już, może te które ogołociłam z dolnych gałązek i wyrwałam co drugiego się uratują. Owoce ledwo co się zawiązują a jeśli już to często już są chore. No ale krzaków mam dużo i tu i ówdzie jakiś pomidorek jest do konsumpcji. Większość roślin rośnie i ma się dobrze, część nie, ale tak to już jest, moim zdaniem!

Mam lenia dzisiaj i jakieś zwolnione tempo, no ale może nie będzie to zbyt szalony dzień w pracy. A potem znów leżaczek i może trochę pielenia, ale chwilowo mam ogarnięte (prawie) co mnie bardzo cieszy. Wytnę pędy czarnej maliny które owocowały, posiedze z psem i kurczakami i tyle planów na dziś. A póki co praca

miłego!!!
Magda70 08:15, 22 lip 2020

popcorn napisał(a)
Hehehe

Taa....co by tam na tej rabacie jeszcze zmienić. Przecież nie będę tak bez sensu siedzieć
popcorn 08:44, 22 lip 2020

Już wymyśliłam co zmienić, totalna demolka, ale musi się chłodniej zrobić I muszę mieć przygotowaną nową rabatę, a to jak będzie koparka

hahahaha

no i róże zamówić gdzieś. Byle do września! A póki co sobie psiedzę i podumam (po pracy)

buziaki Madzia!
deszczowymaj 09:29, 22 lip 2020

popcorn napisał(a)

Czerwona kura na górze zdjęcia mówi cześć

Siema Kuraki
BASIA8 09:50, 22 lip 2020

popcorn napisał(a)
Hehehe

Piękna fota
Piękny ogród
Aż miło posiedzieć
Pozdrowienia zostawiam.
BASIA8 10:22, 22 lip 2020

Karolcia pisałaś u Mnie o werbence - jak będziesz miała nadwyżkę malutkich sadzonek werbenki, albo nasionka to Ja chętnie przyjmę.
popcorn 10:22, 22 lip 2020

Basia co Ty, wsadzone jak leci byle rosło, musiałam się yprowadzić z całym zielskiem z ogrodu Rodziców i już widzę że źle posadzone. Poza tym nie ma na czym oka zawiesić, wszystko wrzucone jak leci. Niby dobrane do warunków nasłonecznienia ale jednak wszystko będę przesadzać. Prawie wszystko Przy tarasie będą róże, trawy i lawenda, reszta mixu wylatuje też do słońca ale na bylinówkę na górze działki.

Piszę do gościa od kopuły/foliaka o dane dotyczące fundamentów i umawiam koparkę, zamawiam żwir i cement i lecimy

pozdrawiam!!!
nyna76 10:27, 22 lip 2020

Fajowo, będę kibicować. Foliak będzie nieziemskim dopełnieniem całości.
Agania 11:18, 22 lip 2020

Karola Odbierz priwka?
Juzia 11:30, 22 lip 2020

I znowu orka

ALe nie przejmuj się.... ja jesienią też ruszam z łopatą