Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

mikdan_2608 15:41, 12 lis 2020

popcorn napisał(a)
Ja jej brać nie zamierzam ale ci co chcą niech biorą na zdrowie

Mam nadzieję że nie bedzie toto obowiązkowe...
Myślę sobie że niektóre kraje mogą zechcieć wpuszczać turystów tylko z zaświadczeniem odbycia szczepienia, wobec czego rozważę je jedynie w takim wypadku jeśli bardoz bardzo bedę chciała odwiedzić dany kraj... a póki co wybierać takie które będą nomalniejsze...

Strach brać coś niesprawdzonego bez miesięcy/lat testów, bez wiedzy jakie sa długofalowe skutki uboczne? Bo takie pewnie bedą... zaszczepią się starsi ludzie którzy i tak umierać będą i nikt nie będzie winił szczepionek tworzonych na chybcika
tylko ich wiek i choroby współistniejące... może to był cały cel tego bałaganu?
Biedniejsi staną się biedniejsi, bogaci bogatsi, a starym i chorym podziękujmy jak najszybciej?

Tylko chcę żeby trochę ucichło i żeby świat skupił się na czym innym, ociepleniu klimatu, plastikowi w oceanach itd, czyli żeby było jak wcześniej. Zeby loty wróciły i omzliwość podróżowania i turystyka zaczęła się odbijać od dna...

A prezes spółki w dniu wzrostu ceny akcji sprzedał ponad 60% z własnego portfela. zaczęłam snuć teorię spiskową...
popcorn 15:46, 12 lis 2020

Wydało mi się to co najmniej dziwne... 62%. Nie pozbywa się kaczki znoszącej złote jaja... chyba że gośc wie coś czego szary człowiek (jeszcze) nie wie...
może potrzebował na waciki? (tyle że to było ponad 5 milionów dolarów)
mikdan_2608 15:52, 12 lis 2020

Bog napisał(a)
Chyba wolę zaryzykować zaszczepienie na covid niż jak mojej koleżanki mąż dusić się przez wiele dni na szczęście w szpitalu to ma szansę jakoś z tego wyjść.
Ten wirus każdego czlowieka atakuje inaczej bez względu na wiek koleżanka miała szczęście potraktował ją dość łagodnie.
Nie wiem jak jest po szczepieniu na grypę nigdy się nie szczepiłam na szczęście nie choruję teraz chciałam się zaszczepić to nie ma szczepionek w naszym kraju jest jak w komedii filmowej.

Na grypę szczepiłam się dwa razy sto lat temu. Nawet nie zauważyłam ani reakcji na szczepienie na grypę, ani grypa nie dostrzegła mnie. Za to moja koleżanka z biura też szczepienia dwa (w tym czasie co ja) i dwa razy reakcja piorunująca. Trzeba było dziewczynę po kilku godzinach, przed końcem pracy, ewakuować do domu w stanie schodzącym. Zwolnienie powyżej dwóch tygodni. Obie dałyśmy sobie spokój ze szczepieniem. Ale może się przeproszę jeżeli będzie gdzieś dostępna szczepionka.
Różnie różne organizmy reagują...
mikdan_2608 15:57, 12 lis 2020

popcorn napisał(a)
Dzięki. Strych mam ale za dobrze ocieplony buahaha

Muszę zmierzyć ale jest tam niewiele chłodniej niż w domu...

Pozdrawiam!!!

A nie ogrzewaną spiżarnię lub składzik? Ja trzymałam bulwy dalii w wiaderku z casto z odrobiną ziemi (nie otrzepałam dokładnie) w pokoju w kącie przy drzwiach balkonowych. Bliżej wiosny zaczęłam odrobinę podlewać, jak puściły korzonki i pędy siepnęłam do donicy i na balkon poszły. Przeżyły.
popcorn 16:19, 12 lis 2020

Pewnie tak zrobię. Póki co w ziemiance (schronie) buahahaha a jak przyjdą mrozy to wezmę do środka. Też przy wejściu - mam tak schowane w mur - powinno być na plusie cały czas bo drzwi 100% szczelne nie są...
deszczowymaj 16:58, 12 lis 2020

Karola sadzarka super tesz chcem na moją glinę

tylko ziemie/glinę z niej trzeba chyba ręcznie wypychać tak ? nie ma tego (luzowania) wiesz o co chodzi ..
popcorn 19:59, 12 lis 2020

Tylko ostatni fragment, w międzyczasie kolejny wypycha poprzedni. Zero problemu. Polecam
Sonka 09:56, 13 lis 2020

Ale masz klocki, ha ha, też bym kupiła taka sadzarkę.

popcorn 10:48, 13 lis 2020

Amazon i pięć dni czekania i jest! dostałam jeszcze trochę cebul z wyprzedaży, jutro się pobawię znowu pozdrawiam!!!
Gocha 11:34, 13 lis 2020

Karola super sadzarka. Może mi podlinkować stronkę. Ale będzie piekny narcyzowy trawnik na wiosnę. Pozdrawiam