Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

sylwia_slomc... 21:39, 14 lis 2020

Ja w tym roku nie planuję róż kopcować niczym, zimy teraz byle jakiePo zeszłej prawie wszystkie róże były w zielonych listkach
tulucy 22:11, 14 lis 2020

Od 3 lat mam zawsze naszykowane worki z ziemią w piwnicy, na wypadek gdyby zapowiadali mrozy większe jak 10 stopni. I to nie jednorazowo. Jeszcze ani razu nie kopczykowałam, nie było potrzeby.
Co innego przy sadzeniu róż, wtedy jesienią je obsypuję, żeby wiatry ich nie wysuszyły za bardzo. Wiosną odpuszczam w zasadzie. Teraz jak przesadzałam, to też zrobiłam kopczyki. A te najwcześniej przesadzone we wrześniu nie były kopczykowane, też puściły listki. Nic im nie będzie...
Ja centralne Mazowsze. Wietrzny mam ogródek.
popcorn 07:32, 15 lis 2020

Dzięki Dziewczyny. Pewnie przywiozę parę worków ziemi na wszelki wypadek. Miejsce osłonięte, różom powinno być dobrze. Tylko te liście teraz???

Pozdrawiam!!
popcorn 11:44, 15 lis 2020

Piękny dzień! Dwie taczki chwastów,kury się cieszą. Rozsypałam też trochę mączki kostnej w warzywniku, worek był przedziurawiony, Jesus jak to śmierdzi. A teraz moje ręce . Ubrania się piorą bo nie do użycia buahaha

UlaB 13:55, 15 lis 2020

Rzeczywiście masz piękna pogodę - u mnie mglisto. Ale nie zazdroszczę, i tak jestem w robocie
U mnie tez są młode listki na niektórych różach i nadal pojawiają się nowe pąki.
popcorn 14:46, 15 lis 2020

Piękny dzień. Kurom też się podoba

Kora 16:19, 15 lis 2020

Chcałam napisać, to napiszę: jesteś dla mnie wzorem, można ''chłopa nie mieć'' zbudować dom i mieć radochę z działki. Dlaczego nie wykorzystujemy swojej siły - Siła jest Kobietą.
popcorn 16:33, 15 lis 2020

Mam chłopa hahaha tyle że nie miałam i dało się też. Chłop się przydaje buahaha ale musi być odpowiedni, poprzedni nie nadawał się do niczego haha i najśmieszniejsze że sama wybierałam! Głupio! No ale...

Nie ma tego co by na dobre nie wyszło!

Pozdrawiam!
popcorn 16:35, 15 lis 2020

Bog 16:48, 15 lis 2020

UlaB napisał(a)
Bog, ja mieszkam w B-stoku. Od 2 lat nie okrywam róż. Wszystkie żyją i mają sie dobrze (mam i niemki i angielki i inne), ale zaznaczam ze mam przy domu nieduzy i osłonięty ogródek. Nawet Leonardo rosnący w donicy ceramicznej od dobrych 6 lat od tych 2 lat zimuje po prostu przy scianie domu bez zadnej kołderki. Na wiekszych przestrzeniach pewnie patrzylabym na prognozy i jak we wczesniejszych latach oslanialabym gdyby zapowiadali niebezpieczne spadki temperatur.

Ula stara różę 15l też nie kopczykuje dwie mam teraz posadzone z gołym korzeniem u mnie rośnie w wietrznym miejscu więc nie będę ryzykowac
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies