Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 11:45, 13 lis 2020

Kurki zadowolone nawet z czerwonej kapusty/brukselki, której jak było ciepło nie chciały

Sześć kurek, sześć jajek

popcorn 15:25, 13 lis 2020

Turzyce chyba się przyjęły wiosną kilka będę mogła znowu podzielić. Fajnie że są zimozielone!

Ciemiernik się szykuje

Róże Eden sadziłam miesiąc temu? Może więcej. Z gołym korzeniem. Liście puszczają...

kami 17:20, 13 lis 2020

te narcyze zdąrzą zakwitnąć zanim trzeba będzie trawnik kosić?
popcorn 18:18, 13 lis 2020

Mam nadzieję. Poza tym to miała być łąka kwietna ale trawa była silniejsza...

Zobaczymy

Pozdrawiam miłego weekendu!!!
popcorn 13:14, 14 lis 2020

Zakupy zrobione, dookoła domu ogarnięte. Posadziłam jakieś walające się rośliny w doniczkach, pozbierałam do taczki plastiki, konewki, wiaderka, narzędzia, wszystko wylądowało w ziemiance.

Słońce próbuje się przebić, miło że chociaż nie pada

Posadziłam korony cesarskie, eksperymentalne 10 cebul, trochę irysów i gratisowe tulipany do doniczek. Z plewienia chyba już nici, chyba że jutro. Ostatni ciepły weekend, przyszły ledwo pięć stopni i możliwy śnieg... Masakra. Taki mamy klimat
Katte 14:33, 14 lis 2020

Ja też zaliczyłam dzień porządkowy słoneczko ładnie świeciło-
M wykosił trawnik , kompostownik przerzucony i nowy naszykowany
Ostatnie doniczki w ziemi, przesadziłam też dwie jabłonki szczepione bo jak się sąsiad z siatką przesunął to się oparły na niej.
Zostanie tylko w grudniu powiązać trawy żeby nie śmieciły.
Bog 17:03, 14 lis 2020

Róże Eden sadziłam miesiąc temu? Może więcej. Z gołym korzeniem. Liście puszczają...

Zaszalałam kupiłam z gołym korzeniem Pomponelle i Angele zrobiłam im kopczyki zgodnie z instrukcją producenta i tez jedna z nich liście puściła mam nadzieję ze nie zmarznie zimą.
popcorn 17:12, 14 lis 2020

Dokładnie, kaman pięć sztuk, wszystkie puściły liście... W kolczyki nie chce mi się bawić... Może trzeba w takim razie? Hmmmm
Bog 20:08, 14 lis 2020

U mnie na wschodzie jest zawsze zimniej ale ostatnie zimy są bez śniegu prawie w całym kraju rośliny pozbawione pierzynki mogę nie przetrwać lepiej je okryć
UlaB 20:49, 14 lis 2020

Bog, ja mieszkam w B-stoku. Od 2 lat nie okrywam róż. Wszystkie żyją i mają sie dobrze (mam i niemki i angielki i inne), ale zaznaczam ze mam przy domu nieduzy i osłonięty ogródek. Nawet Leonardo rosnący w donicy ceramicznej od dobrych 6 lat od tych 2 lat zimuje po prostu przy scianie domu bez zadnej kołderki. Na wiekszych przestrzeniach pewnie patrzylabym na prognozy i jak we wczesniejszych latach oslanialabym gdyby zapowiadali niebezpieczne spadki temperatur.