Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

sylwia_slomc... 11:51, 16 lis 2020

U nas powstał plan na wolierę, Emusiowi zachciało się kur, a mnie ozdobnych, przytulimy do warzywnika, tuje wylecą z niego bo za szeroko poszły i za szybko, a to były darowane odratowane, szkoda trochę, ale Emuś woli kury, a najwygodniej będzie przy warzywniku i kompostownikach
popcorn 11:59, 16 lis 2020

No pewnie. Mój kompostownik w zagrodzie dla kur właśnie, przed chwilą byłam do nich zajrzeć, właśnie tam drapią w poszukiwaniu skarbów

pozdrawiam!
Agania 12:30, 16 lis 2020

Kurki nie usiedzą w jednym miejscu, lubię je sobie u Ciebie pooglądać i się pogaaapić
popcorn 15:57, 16 lis 2020

Pozdrawiam Agatko!

Wcale nie zamówiłam jakichś cebul jeszcze. Trzeci raz w tym sezonie. W tym samym miejscu. Byłaby gratisowa dostawa, a nie hmmmm.... no ale cyklameny mieli! Nie wiedziałam wcześniej że chcę gdyby nie to forum buahahahaha
kami 17:56, 16 lis 2020

Ja nie wiedziałam, że chcę cebul zanim nie weszłam do cast...my. Jak zobaczyłam tulipany darwina/triumph 10szt po 2zł i inne 25szt po 5zł to dzisiaj zrywałam trawnik żeby rabatę poszerzyć. W biedrze też po 2zł i czosnki gladiator po 1zł.
Na leczenie nie ma co iść, covid i za długie kolejki są
kasiek 18:21, 16 lis 2020

Rany już ciemiernik? I to ten piękny bordowy chyba? Focie z kurkami cudowne
popcorn 08:07, 17 lis 2020

Kami, casto mam daleko, no i w dobie covida siedzimy w domu... niemniej łupów zazdroszczę! Może i dobrze bo nie bardzo mam gdzie sadzić cebule bo wieczne roszady planuję

Kasia pozdrawiam! Ciemiernik z LM z wiosny, pewnie zakwitnie niedługo. Kurki mają się dobrze póki co, jak się zrobi na serio zimno czeka je przeprowadzka do szklarni

pozdrawiam!
nicol21 11:53, 17 lis 2020

Powiedz mi proszę jakie warzywa można sobie sadzić na działce, które dadzą radę w miarę suche lato bez opcji podlewania? Wiem, ze jeszcze długo do wiosnennego sadzenia, ale przeciez planować można , nie? Jak wiesz mam kawałek terenu ogarniętego, ziemia lekka, piaskowa z domieszką kompostu. A Ty masz tyle ciekawych warzyw stąd pytanie.

Dzięki!

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 12:17, 17 lis 2020

haha

rabarbar posadź, bedzie żył bez żadnej pomocy z zewnątrz Karpy szparagów posadzić możesz, też zero obsługi. Szczaw wysiej, w rządku, potem nie potrzebuje podlewania ani niczego.

Generalnie wszystko Ci się uda jeśli będzie padało z nieba... jeśli nie, to część warzyw będzie lepsza, część mniej... no i pod warunkiem że jeśli z rozsady to jednak podlać czasem trzeba póki się nie ukorzeni toto...

Pomidory koktajlowe powinny sobie poradzić bez problemów. Seler, por, z nasion marchew, pietruszka (te ostatnie trzeba przerzedzić jak podrosną trochę). Lubię je siać wraz z rzodkiewką - rzodkiewka szybko kiełkuje i rośnie i wyznacza rządek i urośnie zanim korzeniowe podrosną... Ogórki. Buraczki.

Próbuj! Powodzenia
nyna76 14:50, 17 lis 2020

Ale smaki już się pojawiają ... Super.
Karola macham mocno, jestem u Ciebie na bieżąco, kurki piękne.. I ty cała w kontemplacji tyż pikna... jak to człowiekowi mało wystarczy do szczęścia.