Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 13:58, 16 lut 2021

Dzięki, Basia!

Poszytałam sobie, całkiem przyjemna cicha wysepka, no i blisko do Turcji, popłyniemy promem pewnie W Izmirze jeszcze nie byłam.

Fajnie mieć na co czekać. Cena już wzrosła więc fajnie upolować coś 46% taniej
Agatorek 14:07, 16 lut 2021

Myślałam że teraz chcesz lecieć . Także mój „wywód” nieaktualny .

popcorn 14:23, 16 lut 2021

Teraz też chcę lecieć buahahaha
ale pewnie nie polecę
W Europie jest za zimno w chwili obecnej więc chciałabym ruszyć sie poza.
Poczekamy zobaczymy, jak przedłużą naukę zdalną to kto wie, początkiem marca?

pozdrawiam!
kami 15:33, 16 lut 2021

Za chwilę wszędzie wprowadza wejście na,, bilet szczepionkowy,,. Dzisiaj Izrael na baseny i siłownię dał zielone światło że szczepieniem pisali.

Byłam dzisiaj na basenie, zimna woda, względny ruch. Eh oby do lata jakiegoś 2023roku.
popcorn 15:46, 16 lut 2021

Póki nie wyszczepią większości ludzi nie będą sobie ograniczać popytu... ale masz rację pewnie, tylko patrzeć. Kwestia czasu. Coś jak faszyzm i gwiazda dawida na ramieniu żydów... może jak się nie zaszczepię coś podobnego bedę musiała nosić buahahaha

W sumie mało to śmieszne...
nicol21 08:43, 17 lut 2021

popcorn napisał(a)
Kupiłam tydzień na Lesbos. Rainbow ma super cenę dziś. Wyspa mi się podoba i pływają stamtąd promy na wyspy okoliczne i do Turcji, więc będzie co robić Już się cieszę.

Mówię młodej, a ona... a zakład że znów odwołają? Heh

Może przez wirusa będzie taniej, ale chyba już z 2 razy chcieliśmy przepłynąć z EU to Turcji i chyba raz w 2gą stronę - za każdym razem cena na prom cholernie duża, zwłaszcza że albo masz tylko parę godzin, albo bierzesz nocleg.
Oby główny wypad się udał!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 08:49, 17 lut 2021

Ewelina to wyspa najbardziej wysunięta na wschód z Unii Europejskiej/Grecka u wybrzeży Turcji. Jeśli płynąć do Turcji to stamtąd najbliżej.

Oby w ogóle wyjazd doszedł do skutku haha i nie wymagali np zaszczepienia się... co w naszym kraju dla naszej grupy wiekowej (nie mówiąc o dzieciach) chyba szybko nam nie grozi.
Stad stawiam na Grecję, byli otwarci większość pandemii, ich dochody w dużej mierze zależą od wpływów z turystyki, liczę że może Hiszpania tak, ale w Grecji jest jednak mniej prawdopodobne że będą wymagali zaświadczenia o zaszczepieniu tego lata... oby.
A jak nie to Rainbow odda kasę... taka przewaga zorganizowanych wakacji w dobie pandemii (które normalnie omijam szerokim łukiem)

Wycieczka za 899 zł, jak prom będzie kosztował połowę tego to oczywiście nie popłyniemy
beta 08:03, 18 lut 2021

a u Ciebie plany urlopowe...ja to już nawet nie zaczynam planowania wyjazdów zagranicznych, bo wiadomo nie chcę się potem rozczarować...póki co śnieg, śnieg, śnieg....a z przyjemnych i optymistycznych rzeczy to sałata mi wykiełkowała siana 15 lutego...sama niedowierzałam
popcorn 08:13, 18 lut 2021

Super!

U nas padał deszcz i zamiast śniegu jest mokra chlapa zamarzająca na noc a roztapiająca się w dzień
Czekam na wiosnę.

Planowac trzeba! Cholera wie czy z tego coś wyjdzie, no ale...

Jeszcze poluję na coś na już, może akurat... tydzień gdzieś w cieple, ależ bym chciała! Choćby i Egipt nawet
Rench 10:51, 19 lut 2021

Przysiądę u Ciebie i podczytam, gdzie się wybieracie, bo mnie już skręca