Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

LIDKA 10:57, 24 mar 2021

Karola lubię u Ciebie czytać o warzywkach.
i jak się uporam z ze zrobieniem tego co planuje na ten rok to w następnym o jakiejś choćby 1 skrzyni na warzywa pomyślę
LIDKA 10:58, 24 mar 2021

popcorn napisał(a)
Zbieram pieniądze, trochę to potrwa, niestety. Byłoby miło. Zobaczymy
Dzieki, Haniu!

To życzymy żeby Cię udało z tą działką.
popcorn 11:10, 24 mar 2021

Lidka ogród mam głównie po to żeby hodować warzywka I owoce. W lecie kupuję chleb, masło i mięso i to tyle
koniecznie posadź sobie cokolwiek, na start, możesz posiać w pudełku po lodach kilka nasion kapusty, już, miałam ją na rabatach ozdobnych i wyglądała mega
pomidorki koktajlowe? jak wysiejesz kilka teraz, w maju posadź gdzieś w słońcu, gdziekolwiek, zobaczysz jaka radocha

Oczywiście mam mnóstwo chciejstw ozdobnych też, łan werbeny i bukszany które chętnie bym wywaliła gdybym ich nie wyhodowała osobiście... może te latające dziadostwo kiedyś wymrze

Dzięki, byłoby fajnie ją kupić. Generalnie jak uzbieram pieniądze to raczej ją kupię chyba że coś się zdarzy - oby nie. Działka ma 2200m2 co daje sporą sumę, głównie dla zapaleńców z zielonymi paluchami bo wąskim bokiem przy drodze, no i budowlana tylko w połowie. Ale cena nie jest połowę niższa niestety
popcorn 12:42, 24 mar 2021

Ptysie dawajcie mi na priv adresy kto chce tę szalotkę. Mam ze 3 kilo i jak to wszystko bym posadziła to nic więcej w warzywniku bym nie miała

zbiorę się w sobie, popakuję, wyślę do końca tygodnia, ma się robić cieplej idealna pora na sadzenie dymki
Martka 19:16, 24 mar 2021

Karola, dziękuję za odwiedziny na moim raczkującym wątku, znam Twój wątek i poczytywałam, ale nie witałam się nigdy, nadrabiam Podziwiałam piwniczkę, szklarnię absolutnie inną od wszystkich, a wcześniej kurnik "w jeden dzień", warzywa, budowę w mig mimo przeciwności. Niewiele czasu minęło, a u Ciebie zmiany nie do poznania, taki kierunek lubimy! Uwielbiam Twoje podejście do życia i gdyby komuś brakowało werwy do działania, zaordynowałabym natychmiast Twój wątek Co teraz w szklarni? Jak się sprawdziła po zimie? Kury już u siebie?Uściski!
sylwia_slomc... 19:41, 24 mar 2021

popcorn napisał(a)
Ptysie dawajcie mi na priv adresy kto chce tę szalotkę. Mam ze 3 kilo i jak to wszystko bym posadziła to nic więcej w warzywniku bym nie miała

zbiorę się w sobie, popakuję, wyślę do końca tygodnia, ma się robić cieplej idealna pora na sadzenie dymki

Ja chcę
popcorn 20:58, 24 mar 2021

Marta, fajnie że zaglądasz jak miło że przeczytałaś. Igloo jest super, w zimie kurom było cieplej i cały czas znosiły jajka, mniej ale mogły wcale nie znosić tylko zająć się przetrwaniem hihi więc jak najbardziej działa. Teraz są już u siebie, było parę zimnych nocy ale dały radę z porządną ilością słomy na podłodze i ścianach.

Pozdrawiam serdecznie

Sylwia no jasne
popcorn 21:04, 24 mar 2021

Noe miałam czasu wrzucić zdjęć. masakra ile pracy. Ale jutro już czwartek, jupi!!!

Ładny kształt płatków ma ten ciemiernik, może będę miała ciekawe siewki
Jak się wszystkie zaczną krzyżować?

Rabarbar

W igloo ciepło i zielono, część jeśli nie większość wysadzę do gruntu w weekend

Groszki, cebula i czosnek

Mizuna:

Kapustowate

Sałata:
beta 21:34, 24 mar 2021

Piękne te warzywne przedszkole...i takie piękne, idealne sadzonki...nie wybujałe, a w sam raz
Kasya 21:41, 24 mar 2021

Uprawy masz wzorowe