Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

sylwia_slomc... 20:20, 02 maj 2021

Jeszcze tydzień takiej kratkowanej pogody przed nami
popcorn 20:48, 02 maj 2021

No to już widzę że się pospieszyłam z wysadzeniem papryki... Heh. Kukurydza też nie lubi zimna ani wiatru... No nic zobaczymy...
hankaandrus_44 22:34, 02 maj 2021

Najpierw było o pazurkach. Ja pracuję bez rękawic. Z żeby nie mieć kłopotu z szorowaniem ich po pracy, przed pracą wsadzam pazury w kostkę mydła i wydrapuję mydło paznokciami. W ten sposób mam już wejście dla brudu zamknięte, i mogę dzialać bez stresu o wygląd paznokci . Po robocie, zanurzenie w cieplej wodzie i szczoteczka -i już jest dobrze,

Teraz o kurce. Ja nie wiem, nie pamiętam co pisałaś jak ona wam uciekała. Gdzie wy ją złapaliście, na płocie? Ona może mieć po prostu złamane żebro i ją coś uwiera. Dobrze by było zrobić jej prześwietlkenie, skoro je, i wydala, to może zbyt oddychac nie może. A zwierzęta wyczuwają chorobę i ją tępią. Była przecież kurczakiem, jeszcze nie zrośnięte na mur kości. Może tak być. Muszę wrócić do historii z przyprowadzką najnowszej trójki.

O zimnicy dla papryk. Przykryj czym kolwiek -doniczką, kartonem, prześcieradłem, przynajmniej na noc. Ale tydzień ma być raczej zimny. Nic i tak już nie ryzykujesz. ryzyk-fizyk. Kukurydza powinna wytrzymać, najwyżej na ten moment zmieni kolor.

Powodzenia,
nicol21 22:37, 02 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
A próbowałaś korzystać z młodych pędów groszku jako koktajl? Chyba coś takiego mi mignęło w sieci.

Banana obieramy ze skórki i wrzucamy do misy blendera. Dodajemy sok z limonki i cytryny. Na koniec wrzucamy groszek i całość blendujemy na smoothie. Nasz oczyszczający, wzmacniający i stawiający na nogi drink jest gotowy.

Mam nadzieję, że banany bio . Hmmm nie brzmi zachęcająco, ale oby był pyszny.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 06:46, 03 maj 2021

Haniu, dziś nic nie zrobimy bo wszystko zamknięte. Jutro weterynarz.

Ewelina, pozdrawiam!

Dziś zimnicy ciąg dalszy haha. Papryki dostały prowizoryczny tunel, są pod włókniną. Na noc może dostaną kolejną warstwę.kurka zjadła, zobaczymy jak będzie dziś.

Miłego dnia!
popcorn 11:54, 03 maj 2021

Pierwsze szparagi, jupi!

Johanka77 11:59, 03 maj 2021

Mniamm...
popcorn 12:11, 03 maj 2021

sylwia_slomc... 13:14, 03 maj 2021

Cesarskie Cię lubią, sadź więcej
popcorn 13:19, 03 maj 2021

Szpinak

Paprocie od Basi

Brunnery wyglądają jak niezapominajki o tej porze roku