Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

edi75 07:50, 05 maj 2021

popcorn napisał(a)
Fajnie

Wnerwiłam się, urwałam się godzinę wcześniej z pracy żeby zrobić zakupy w sklepie który zamyka się o piątej. Jedzenie dla kur, witaminy, nawóz. I co? Dziś się zamknął o czwartej. Bo tak. Jutro się zwalniam bo na szczepienie jadę. Do sklepu już nie zdążę. Przydałoby mi się pół roku urlopu haha

Często tak właśnie bywa...
popcorn 08:40, 05 maj 2021

W sobotę to załatwię. Brakuje mi tu targu z prawdziwego zdarzenia, z artykułami ni z gruszki ni z pietruszki. I nawet jak czegoś nie ma to można pogadać i ktoś znaldzie i przywiezie
Jakbym wiedziała że tak bedzie to bym w necie zamówiła w weekend i już miała... heh zależało mi na czasie a wyszło jak zwykle.

Lenia mam i niechęć do pracy. Nie wiem czy to normalne hahaha ale ostatnio żyję od weekendu do weekendu starać się przetrwać w międzyczasie. Za dużo tego wszystkiego plus dookoła mnóstwo się dzieje. Albo ja się starzeję i nie idzie mi to wszystko tak łatwo szybko i przyjemnie jak dotychczas.

hankaandrus_44 09:42, 05 maj 2021

Jak tu Ciebie pocieszyć w tej frustracji? Chyba tylko tym, że po 35 latach pracy bedziesz widziała.... słońce w tunelu. Trzymaj się, dziś już jest środa!
popcorn 09:48, 05 maj 2021

Minimalny staż pracy żeby przejść na emeryturę to 22 lata dla kobiet. Ja już pracuję 20 lat buahahaha. Ale muszę mieć przynajmniej 60 lat żeby przejść na emeryturę, czyli jeszcze 20 lat buahahaha

hankaandrus_44 10:16, 05 maj 2021

No. Karolinko, takie ekstra widoki na szybkie wolne. Inaczej sie nie da. Chyba, że wygrasz w totka. Mnie wygrać nie udało się, musialam za...
popcorn 10:36, 05 maj 2021

Żeby wygrać trzeba grać. A chyba więcej sensu ma odkładanie tych paru złotych, regularne.

Oj tak, miło byłoby nie musieć codziennie wstawać do pracy tylko robić to co by się chciało... gmerałabym w ogrodzie teraz zamiast tkwić przy biurku.

Nieminej coraz bardozej dojrzewam do myśli o zmianach. Młoda na studia za 4 lata i wybywam stąd
beta 10:37, 05 maj 2021

popcorn napisał(a)
Minimalny staż pracy żeby przejść na emeryturę to 22 lata dla kobiet. Ja już pracuję 20 lat buahahaha. Ale muszę mieć przynajmniej 60 lat żeby przejść na emeryturę, czyli jeszcze 20 lat buahahaha

Hehe...mi też jeszcze trochę brakuje ...ale perspektywa jakąś jest
beta 10:38, 05 maj 2021

popcorn napisał(a)
Żeby wygrać trzeba grać. A chyba więcej sensu ma odkładanie tych paru złotych, regularne.

Oj tak, miło byłoby nie musieć codziennie wstawać do pracy tylko robić to co by się chciało... gmerałabym w ogrodzie teraz zamiast tkwić przy biurku.

Nieminej coraz bardozej dojrzewam do myśli o zmianach. Młoda na studia za 4 lata i wybywam stąd

Już to chyba pisałam, ale się powtórzę załóż szkółkę, sprzedawaj rośliny, albo zakładaj ogrody
edi75 10:47, 05 maj 2021

popcorn napisał(a)
W sobotę to załatwię. Brakuje mi tu targu z prawdziwego zdarzenia, z artykułami ni z gruszki ni z pietruszki. I nawet jak czegoś nie ma to można pogadać i ktoś znaldzie i przywiezie
Jakbym wiedziała że tak bedzie to bym w necie zamówiła w weekend i już miała... heh zależało mi na czasie a wyszło jak zwykle.

Lenia mam i niechęć do pracy. Nie wiem czy to normalne hahaha ale ostatnio żyję od weekendu do weekendu starać się przetrwać w międzyczasie. Za dużo tego wszystkiego plus dookoła mnóstwo się dzieje. Albo ja się starzeję i nie idzie mi to wszystko tak łatwo szybko i przyjemnie jak dotychczas.

Karola Twoje tempo pracy ,decyzji jest sprinterskie więc jak raz na trzy lata przyjdzie tydzień spowolnienie to NORMALNE
BASIA8 10:48, 05 maj 2021

beta napisał(a)

Hehe...mi też jeszcze trochę brakuje ...ale perspektywa jakąś jest

U Mnie w pracy sporo kobiet ucieka na świadczenie przedemerytalne po 55 roku życia- mało Zus płaci, ale dziewczyny twierdzą że na lewo dorobią i od nikogo nie są uzależnione.